FINANCIËLE GEVARENZONE DOOR CORONA

Biljartclub 't Ivoor stopt met haar eredivisieteam

Met onmiddellijke ingang heeft de Boxtelse biljartvereniging ’t Ivoor haar driebandenteam in de eredivisie teruggetrokken uit de competitie. Het bestuur nam dit besluit vanwege de financiële positie op dit moment. Door de coronacrisis is de club in de financiële gevarenzone verzeild geraakt, meldt voorzitter Theodoor van Leeuwen.

De extra kosten die gepaard gaan met een biljartteam van professionals zijn niet langer verantwoord, vindt de preses. Door het team terug te trekken hoopt zijn club te voorkomen dat ze kopje ondergaat. De tien spelers en de begeleiding van het eredivisieteam zijn begin deze week op de hoogte gebracht. Ook de KNBB en de leden van de vereniging zijn inmiddels door het bestuur geïnformeerd over dit besluit.

DERDE SEIZOEN

Het team was aan het derde seizoen op het hoogste niveau bezig. Hierna zou er sowieso worden geëvalueerd of ’t Ivoor zou kunnen en willen doorgaan met de eredivisie driebanden. Van Leeuwen: ,,De landelijke competitie ligt nu vanwege het coronavirus al enige tijd stil en het ziet er niet naar uit dat deze nog kan worden uitgespeeld."

Doorgaan met het eredivisieteam betekent echter dat ook de kosten doorlopen, terwijl de inkomsten al vanaf maart dit jaar geheel zijn stilgevallen. Continueren van het voor de club dure eredivisieteam was derhalve geen optie, volgens het bestuur.

GOUDEN JUBILEUM

‘t Ivoor is met zo'n 125 leden een van de grootste biljartverenigingen in Nederland en beschikt als een van de weinige over een eigen sportaccommodatie. Van dat gebouw aan de Voetboog kunnen de leden zeven dagen per week van zeven uur 's ochtends tot middernacht gebruik maken. De vereniging telt zo’n 25 teams die landelijk en/of in het district ‘s-Hertogenbosch én lokaal in Boxtel in competitieverband actief zijn. ‘t Ivoor bestaat dit jaar op de kop af een halve eeuw. De viering van dit gouden jubileum is - ook vanwege corona - nog niet van start kunnen gaan.


DANIELLE VAN BERKOM & MAARTEN DE GANS

Podium Boxtel biedt extra kerstoptreden in Ierse stijl

De kerst krijgt een Iers tintje in Podium Boxtel. Zanger-gitarist Maarten de Gans en violiste Daniëlle van Berkom van de folkband Acting The Maggot treden richting de feestdagen namelijk nog een derde keer op in het theater aan de Burgakker.

De muziekgroep staat bekend om de enthousiaste vertolking van Ierse klassiekers, maar schuwt ook het bewerken van andere hits niet. Het leverde al veel internationale roem op, zeker toen rockgrootheden als Foo Fighters en Queens of the Stone Age dit jaar covers deelden op sociale media.

De Gans geniet deze dagen bovendien ook extra regionale bekendheid: hij is door Omroep Brabant namelijk genomineerd voor de titel Brabander van het jaar omdat hij in Boxtel miniconcerten gaf bij zorgcentra. Dit vanwege de bezoekersstop tijdens de eerste coronagolf.

TICKETS

De Gans en violiste Van Berkom treden zaterdag 19 december driemaal voor dertig mensen op. De voorstellingen om 19.00 en 20.45 uur zijn inmiddels uitverkocht. Daarom is er een extra voorstelling om 22.30 uur. De online kaartverkoop is inmiddels gestart.

Entreebewijzen à 15 euro kunnen besteld worden via de website www.podiumboxtel.nl. Vanwege de coronamaatregelen is het horecagedeelte van het theater gesloten.