Seline van der Reest en Albert Peijnenburg, vanaf januari samen eigenaar van Peijnenburg Verzuimbegeleiding. (Foto: Peter de Koning).
Seline van der Reest en Albert Peijnenburg, vanaf januari samen eigenaar van Peijnenburg Verzuimbegeleiding. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SELINE VAN DER REEST WORDT MEDE-EIGENAAR VAN BEDRIJF

Peijnenburg Verzuimbegeleiding groeit

JAN HERMENS

Peijnenburg Verzuimbegeleiding is volop in beweging. En dat niet alleen, per 1 januari 2021 is Seline van der Reest mede-eigenaar van het Boxtelse bedrijf. ,,Een mooie stap in mijn carrière", aldus Van der Reest, die de onderneming tot in detail kent.

,,Ik trad in 2009 in dienst bij Peijnenburg Reïntegratie en toen in 2018 Peijnenburg Verzuimbegeleiding werd opgericht, was ik daar van meet af aan bij betrokken. Ik ben hier dan ook helemaal ingevoerd." Van der Reest is nu casemanager en directeur, straks bestijgt ze de laatste sport van de ladder en is ze samen met grondlegger Albert Peijnenburg eigenaar van de onderneming. ,,Er verandert voor mij niet zo heel veel, maar ik ben vanaf januari wel mede financieel verantwoordelijk voor de zaak."

ONTWIKKELING

Het Boxtelse bedrijf, dat gevestigd is aan de Mijlstraat, is steeds in ontwikkeling. ,,Per januari nemen we Wegéon uit Berkel-Enschot over, een onderneming in hetzelfde vakgebied als wij. De eigenaar komt bij ons werken en neemt zijn klanten en expertise mee."

Verder zijn er plannen voor een nevenvestiging in Nieuwkuijk. Van der Reest: ,,Het gaat dan om een kleiner kantoor. Maar dat is nog niet concreet."

WEER AAN HET WERK

Vanuit het hoofdkantoor aan de Mijlstraat in Boxtel werkt Peijnenburg Verzuimbegeleiding door heel Nederland. ,,We beschikken over een netwerk van bedrijfsartsen in het land. Een van onze doelen is ervoor te zorgen dat zieke werknemers zo snel mogelijk, maar wel verantwoord, weer aan het werk kunnen."

Komend jaar wil Van der Reest extra inzetten op het voorkomen van uitval bij ondernemingen. ,,Preventie is een van onze pijlers. We zoeken naar de oorzaak van verzuim, want die kunnen we in bepaalde situaties wegnemen. Er kan sprake zijn van werkomstandigheden die lichamelijke klachten veroorzaken, of er heerst stress in een onderneming, waardoor mensen uitvallen. Als die obstakels worden weggenomen, komt de weg vrij voor een beter arbeidsklimaat."

ONDERSTEUNING

Elke onderneming met personeel moet over een risico-inventarisatie en evaluatie beschikken. Die stelt Peijnenburg Verzuimbegeleiding desgewenst op. Dat onderzoek maakt duidelijk of er factoren zijn waardoor werknemers kans lopen ziek te worden, langer dan een griepje van een dag. ,,In dat geval is onze rol niet groot. Maar als zo'n griepje zich herhaalt, bijvoorbeeld op maandagen, dan kijken wij verder. Wellicht is er dan ondersteuning nodig."

De dienstverlening van Peijnenburg Verzuimbegeleiding beslaat een breed spectrum. Van preventie tot het verzorgen van een medische keuring en van outplacement tot dienstverlening op maat. ,,Verzuim kost een bedrijf geld. Dus hoe minder, hoe beter. Daarnaast is het voor personeelsleden prettig om onder optimale omstandigheden te werken."


p Seline van der Reest en Albert Peijnenburg, vanaf januari samen eigenaar van Peijnenburg Verzuimbegeleiding. (Foto: Peter de Koning).