Afbeelding
Foto: Jan Hermens

POLITIE VERMOEDT BRANDSTICHTING, GEEN DADERS OPGEPAKT

Auto Julianastraat gaat in vlammen op

JAN HERMENS

In de Julianastraat, niet ver van de hoek met de Wilhelminastraat, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto van een buurtbewoner in vlammen opgegaan. Er vielen geen slachtoffers. Over de precieze oorzaak is nog niets bekend, de politie heeft de zaak in onderzoek en gaat uit van brandstichting. Er zijn geen daders aangehouden.

Rond de klok van twee uur werd de brandweer gealarmeerd. De brand woedde zo fel, dat van een aantal naastgelegen woningen ruiten sprongen en kunststof kozijnen beschadigd raakten. Een buurtbewoonster die rook had ingeademd, werd door ambulancepersoneel nagekeken. Andere mensen keken in hun pyjama op straat hoe de brandweerlieden druk in de weer waren.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer verrichte in verschillende woningen metingen maar er werden geen gevaarlijke concentraties koolstofmonoxide gemeten. Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande wrak afgevoerd.




p De auto stond volledig in lichterlaaie. Ook nabijgelegen woningen liepen schade op. De brandweer bluste het vuur tamelijk snel. Het wrak is afgevoerd. (Foto: Jan Hermens).