Belles Amies helpt bij inzameling

De decemberactie van Voedselbank Boxtel is komende zaterdag. Vrijwilligers vragen klanten van Plus Van der Horst, Jumbo Oosterhof en de Coop in Liempde extra producten te kopen en die aan de Voedselbank te doneren.

Vrijwilligers van de hulporganisatie posten bij de ingangen van de supermarkten, nemen goederen in ontvangst, vervoeren ze en slaan ze op. Een soortgelijke inzameling, vorige maand bij Albert Heijn, leverde negentig kratten op.

Dit jaar zijn de helpende handen van de Voedselbank op hetzelfde moment te vinden bij drie supermarkten in de wijken Selissenwal, Boxtel-Oost en in Liempde. Een flinke klus, laat het bestuur van de hulporganisatie weten. Zeker omdat de vrijwilligers het al knap druk hebben.

Vandaar de vraag richting Lionsclub Boxtel Belles Amies om ondersteuning. De vrouwen zeiden volmondig 'ja'. Elf leden van de serviceclub gaan zaterdag mee posten in de supermarkten en nog eens vijf staan 'stand by'. Het bestuur van de Voedselbank is blij met de hulp. ,,Hier worden we echt heel warm van."