Slagers verdelen porties vlees voor Voedselbank

De aanvoer van vers vlees was een uitdaging voor Voedselbank Boxtel. De noodhulporganisatie koopt geen producten in, maar is afhankelijk van donaties. Die worden soms in bulkverpakking aangeboden, maar mogen niet door vrijwilligers verwerkt worden. Dankzij medewerking van lokale slagers wordt dit probleem opgelost.

Vlees is relatief duur en wordt dus niet zomaar weggegeven. Bovendien is de houdbaarheid beperkt. Dat zijn problemen waar de Voedselbank tegenaan loopt. Daarnaast mogen grootverpakkingen vlees niet zelf in hapklare porties worden verdeeld vanwege regels omtrent voedselveiligheid. Daardoor kon de hulporganisatie vlees niet altijd aannemen, terwijl er wel behoefte aan is.

Arie Arisse van Keurslager Oosterhof en Mari en Mandy, de twee slagers van supermarkt Plus Van der Horst, beide in Boxtel hebben samen met Vleeschmeesters Beerens (Liempde) en slagerij Van de Wiel (Haaren) toegezegd de Voedselbank te helpen.

Zij maken van grote verpakkingen diepgevroren producten en vers vlees kleinere porties die geschikt zijn voor gezinsconsumptie. Doordat ze in een pool van vier samenwerken, kunnen ze de klussen in overleg uitvoeren en spreiden.

De vrijwilligers van de Voedselbank zorgen voor het transport van de levensmiddelen en de verdere organisatie.