Scouting Boxtel annuleert kerstkaartenactie 2020


De scouts en vrijwilligers van Scouting Boxtel bezorgden de afgelopen jaren lokale kerstkaarten. De actie kan dit jaar echter niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Volgens het protocol van Scouting Nederland dienen leden contacten met externen te vermijden. Acties aan de deur worden dan ook afgeraden. Daarom heeft de Boxtelse vereniging besloten om haar kerstkaartenactie voor dit jaar te annuleren. ,,Wij hopen hopen dat de inwoners van Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde dit jaar hun kerstkaarten op een andere manier kunnen versturen. In 2021 staan de scouts weer graag klaar", aldus het bestuur.

De kerstkaartenactie brengt elk jaar extra geld in het laatje om aanvullende activiteiten te organiseren. De opbrengst wordt ook benut om scouting laagdrempelig, ook voor kinderen en jongeren waarvan het de ouders financieel even niet mee zit. Volgend jaar hoopt Scouting Boxtel dat iedereen in de regio de kerstkaarten weer bij één van de verzamelpunten inlevert, zodat de jeugdleden de week vóór kerst alle kaarten persoonlijk kunnen bezorgen.