MODERN CLASSIC MUSIC SCHOOL 12,5 JAAR

Videoclip als herinnering aan koperen jubileum

LINDA VAN DE WIEL

Ze hadden niet kunnen bevroeden dat hun bedrijf zó succesvol zou worden. Maar eergisteren vierden Jeroen Pennings (42) en Charlotte Pennings-Bouwer (33) van Modern Classic Music School het 12,5 jarig jubileum van hun muziekschool. Charlotte: ,,We begonnen met één les en op ons piekmoment gaven we tachtig lessen per week.”

Hun jubileum uitgebreid vieren kan nu niet. en dus trakteerden Jeroen en Charlotte gebakjes aan de leerlingen en de medewerkers van de Boxtelse muziekschool. Charlotte: ,,We hadden grootse plannen voor de viering van ons jubileum, maar deze zijn vanwege de huidige coronacrisis uitgesteld. We zijn wél bezig met het opnemen van een videoclip. Het nummer heet ‘Houd je vast' en is door mij geschreven. Hoewel, alle zangleerlingen hebben een eigen solo in het lied die ze zelf hebben bedacht. Binnenkort nemen we de videoclip op. Zo hebben we toch een tastbare herinnering aan onze mijlpaal.”

AANDACHT

Jeroen en Charlotte startten 12,5 jaar geleden op bescheiden schaal met hun muziekschool. Die groeide snel. Een belangrijk ingrediënt van Modern Classic Music School is het persoonlijk contact met alle, voornamelijk jeugdige, leerlingen. ,,Iedereen krijgt ruimschoots aandacht."

Hoogtepunten zijn er vele. Toch springt er voor Charlotte eentje uit: ,,Op 5 mei 2012 gaven we ons eerste concert met maar liefst 97 leerling-gitaristen. Wat was dat een monsterklus. En het was zó druk dat mensen moesten rouleren. Toen besefte ik hoe groot onze muzikale voetafdruk is.”