Raad praat over overlast bomen Liempde

Nachtrust die verstoord wordt door vallende eikels op een plat dak, dakgoten die verstopt raken door bladeren, schade aan geparkeerde auto's. Bewoners van de Bergstraat, Heidonk, Kerkheiseweg, Sportlaan en Schutterdreef in Liempde zijn de overlast van eikenbomen zat.

De bomen nemen volgens de bewoners veel licht weg, verliezen dood hout, herbergen eikenprocessierupsen, druppelen 'luizenplak' en veroorzaken in het najaar door bladval gladheid op straat. Begin november maakten de buurtbewoners in een brief aan het college van B en W hun ongenoegen kenbaar.

Behalve over bomen, gaat de brief ook over sloten. Die zijn volgens de briefschrijvers in de nabijheid van duikers te diep uitgegraven en hebben te steile oevers, waardoor aangrenzende percelen afkalven.

De Liempdenaren willen dat de gemeente de overlast wegneemt, maar geven in hun brief niet aan op welke manier. Terugvallen op een recent bomenbeleidsplan kan Boxtel niet. Dat is er namelijk niet.

Naast B en W schreven de buurtbewoners ook politieke partijen aan. Dat leidde ertoe dat de gemeenteraad zich dinsdag 8 december over de kwestie buigt.