Afbeelding
Foto: RON KRIELEN

ANDERE INSTEEK KERSTACTIE DOOR CORONA

Vincentius geeft bonnen in plaats van pakketten

De Vincentiusvereniging in Boxtel zamelt in normale omstandigheden rond deze periode houdbare voedingsproducten in. Daarmee worden kerstpakketten samengesteld voor inwoners met een laag inkomen. Maar alles loopt anders door corona, dus ook de kerstpakkettenactie. Dit keer geen levensmiddelenpakketten uitgedeeld, maar tegoedbonnen.

,,De blik van de wereld is vaak gericht op de schrijnende omstandigheden elders in de wereld. Maar ook dichter bij huis treffen hulpverleners zorgwekkende toestanden. Zeker nu door de coronacrisis tal van medeburgers extra in financiƫle of immateriƫle nood geraken", stelt voorzitter Toon van der Sloot van de Vincentiusvereniging.

De nood is niet zo grootschalig als die van de vluchteling, maar desalniettemin indringend en heftig voor degene ermee te maken heeft. Van der Sloot vervolgt: ,,Vaak buiten hun eigen schuld om moeten zij van weinig geld rondkomen. En dan is er geen ruimte voor enige luxe tijdens de feestdagen, wat het gevoel van ellende alleen maar versterkt."

Vincentiusvereniging Boxtel springt in deze gevallen bij, ongeacht oorzaak van de zorgen, herkomst of geloofsovertuiging. Deze keer worden alternatieve kerstpakketten uitgedeeld om enige glans te geven aan de feestdagen die in het teken horen te staan van licht, verbroedering en geluk. Gekozen is voor tegoedbonnen van onder meer supermarkten Albert Heijn en Jumbo. Het inpakken en uitgeven van de pakketten is namelijk problematisch vanwege de geldende coronamaatregelen.

AANMELDEN

Inwoners van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Gemonde die weinig te besteden hebben en in aanmerking denken te komen voor een kerstpakket, kunnen dat van zondag 6 tot en met vrijdag 11 december aangeven op de website www.vincentiusboxtel.nl onder het kopje 'kerstpakketten'. Daar wordt gevraagd om gegevens in te vullen, waarmee Vincentius vertrouwelijk belooft om te gaan.

Wie geen computer of internet heeft, kan dinsdag 8 en woensdag 9 december tussen 10.00 en 14.30 uur een invulformulier ophalen in de kringloopwinkel aan de Stationsstraat 18. Deelnemers ontvangen een afhaaltijdstip en een code die men op de uitgiftedag moet meenemen.

Doneren kan ook. Maar de Vincentiusvereniging vraagt particulieren en bedrijven dit keer niet om levensmiddelen, maar om een geldelijke bijdrage voor de kerstactie. Overmaken kan op IBAN-rekening NL18 RABO 0128 7223 20 onder vermelding van 'kerstpakkettenactie 2020'.


q Vrijwilligers van de Vincentiusvereniging stellen de kerstpakketten samen met producten die beschikbaar zijn gesteld. Door corona kunnen zij dit jaar niet bij elkaar komen. (Foto: Ron Krielen, 2014).

Afbeelding