Waterschap zoekt jeugdbestuurder

Juliƫtte van Deutekom was twee jaar lang jeugdbestuurder van waterschap De Dommel. De inmiddels negentienjarige Gemondse stopt ermee en daarom wordt een opvolger gezocht.

Van Deutekom volgde begin 2019 Nine van Hemert uit Boxtel op die drie jaar lang de eerste jeugdbestuurder van het waterschap was. Beiden vertegenwoordigden De Dommel in het landelijke jeugdwaterschap.

,,Als jeugdbestuurder leer je wat er allemaal nodig is voor schoon, voldoende en veilig water. Je doet ervaring op met samenwerken in een landelijk netwerk van jongeren en je ontmoet interessante mensen. Daarnaast leer je beter presenteren, debatteren, organiseren en in het openbaar spreken. En wie weet raak je enthousiast om in de toekomst aan de slag te gaan in de wereld van het waterbeheer", meldt een woordvoerster van het in Boxtel gevestigde waterschap. Ook beheert de jeugdbestuurder het Instagram-account @water_voorlater.

Jongeren die belangstelling hebben voor de functie dienen tussen de vijftien en zeventien jaar oud te zijn en kunnen hun motivatie en contactgegevens verzenden naar e-mailadres communicatie@dommel.nl.