Spanning weg bij L'Union Boxtel na kampioenschap


Bij de handboogschutters van L'Union in Boxtel is de spanning er na het vroegtijdig behalen van de kampioenstitel in de indoorcompetitie op 18 meter wel af. Vorige week werden tijdens de zesde en voorlaatste ronde 'slechts' 791 punten gescoord.

Met nog een ronde te gaan terwijl het kampioenschap al is veiliggesteld, schiet het eerste viertal de resterende wedstrijden nog om des keizers baard. De persoonlijke resultaten kwamen van Adri van de Langenberg die 269 punten bij elkaar sprokkelde, Henk Jegers met 263 punten en Henri van de Broek (259).

RESULTATEN

De overige resultaten van de deelnemende schutters waren als volgt: Martijn van de Broek, 272; Marchel Kluijtmans, 264; Jelt van de Langenberg, 255; Meike van Oss, 252; Bas van de Plas, 216; Ben Westenburg, 198; Sylvana van der Burgt, 194; Wout Evers, 192; Frans Kluijtmans, 171 en Jan van de Ven, 121 punten.

Marchel Kluijtmans behaalde met zijn compoundboog nog een persoonlijk record van 278 punten en Jegers reikte tot 194 punten in de klasse barebow.


Maarten de Gans dingt mee naar titel Brabander 2020

De Boxtelse zanger Maarten de Gans is door Omroep Brabant genomineerd voor Brabander van het Jaar.

Hij maakt kans op deze titel vanwege zijn muzikale optredens voor ouderen en gehandicapten tijdens de lockdown in het voorjaar. Met zijn goudkleurige kliko, waarin een versterker, geluidsboxen en een mengpaneeltje zitten, trok De Gans langs verzorgingshuizen in Boxtel om daar de ouderen te vermaken die in quarantaine zaten. Stemmen kan tot en met vrijdag 11 december via www.brabandervanhetjaar.nl. De uitslag wordt op tweede kerstdag bekend gemaakt.