Herbruikbare kerstbomen bij De Schoffel

Biologische boerderij De Schoffel in Lennisheuvel verkoopt ook dit jaar weer herbruikbare kerstbomen. Hierin werkt het bedrijf samen met boomkweker Schout uit Waalre.

Het is in de afgelopen dertien jaar gebleken dat het herplanten en -gebruiken van kerstbomen haalbaar is, met als resultaat dat de sparren meerdere malen in een huiskamer kunnen prijken. Tot soms wel vijf keer. De Schoffel en Schout hebben ondertussen veel ervaring opgedaan om te weten wat de meest geschikte soorten zijn, hoe de bomen afgeleverd moeten worden en hoe ze het beste te herplanten zijn.

Net als vorig jaar kunnen geïnteresseerden in Boxtel kiezen uit drie soorten waarvan de meest gangbare de fijnspar is. Verder is de Servische spar te koop, deze heeft een iets grijzige onderkant van de naalden. Abies fraseri is een relatief nieuwe soort die groen is en net als de Nordman stompe naalden heeft.

STRENGE EISEN

De grond waarin de bomen groeien aan de Smeleweg in Waalre is EKO-gecertificeerd sinds 2000. Dat houdt in dat een onafhankelijke organisatie controleert of deze aan de strenge eisen voor biologisch kweken voldoet.

De prijzen zijn vergelijkbaar met die van andere kerstbomen. Exemplaren reserveren kan tot zaterdag 5 december in de winkel aan de Mijlstraat 34 in Lennisheuvel. Begin januari verwacht De Schoffel alle bomen terug.