Afbeelding
Foto: Janssen de Jong

BESTEMMINGSPLAN NIEUWBOUWWIJK LOOPT VERTRAGING OP

Eerste impressies woningen Achter den Eijngel

RENS VAN DEN ELSEN

Het bouwplan Achter den Eijngel in Lennisheuvel begint langzaam vorm te krijgen. Ontwikkelaars Janssen de Jong en Hazenberg presenteerden onlangs de eerste ontwerpen van de 78 woningen die zij willen bouwen tussen het dorp en de Heerenbeekloop. Ondertussen moet de Raad van State nog een uitspraak doen over het bestemmingsplan.

De projectontwikkelaars willen 65 duurzame woningen neerzetten en dertien bouwkavels beschikbaar stellen voor vrijstaande huizen. In het bestemmingsplan is er ruimte voor nog negen nieuwe huizen, maar die vallen buiten de plannen van Janssen de Jong en Hazenberg.

De bebouwing krijgt een dorps en karakteristiek aangezicht met afwisseling van kleuren in het metselwerk en de dakpannen, maar ook verschillende vormen van het dak. De woningen worden aangeboden vanaf 265.000 euro vrij op naam. De dertien vrije bouwkavels starten vanaf 150.000 euro. ,,Hiermee wordt Achter den Eijngel een gevarieerde, ruim opgezette woonwijk met een aanbod voor uiteenlopende doelgroepen", aldus een woordvoerder van Janssen de Jong.

DOSSIERS

Het bestemmingsplan is halverwege september al besproken bij de Raad van State. Zes weken later had er een uitspraak moeten liggen, maar de rechters hebben aangegeven dat dit vanwege een grote achterstand in het aantal dossiers nog even op zich laat wachten. Omwonenden van de nieuw te bouwen wijk zijn bang dat de verkeersdruk in hun buurt ernstig zou toenemen. Daarnaast zouden de twee ontsluitingen via de Mijlstraat en de Ploeg het verkeer uit Achter den Eijngel volgens hen niet voldoende op kunnen vangen.

De woordvoerder van Janssen de Jong geeft aan dat er met de klankbordgroep, waar ook buurtbewoners zitting in hadden, regelmatig is gesproken over het bouwproject. ,,Op initiatief van de gemeente Boxtel is er ook nog een informatieavond gehouden, waar iedereen vragen kon stellen. Naar onze mening hebben we alles goed onderbouwd, maar zoals dat bij veel zaken gaat kunnen we het nooit iedereen naar de zin maken. Maar we hebben er vertrouwen in dat de Raad van State voor het einde van dit jaar uitspraak doet."

q Een impressie van de beoogde rijwoningen in Achter den Eijngel.

Afbeelding