President Martijn van Rosmalen (rechts) van Lionsclub Dommel & Aa overhandigt een cheque van drieduizend euro aan voorzitter Frans Snellaars van muziekopleiding JooP. (Foto: Henk van Weert).
President Martijn van Rosmalen (rechts) van Lionsclub Dommel & Aa overhandigt een cheque van drieduizend euro aan voorzitter Frans Snellaars van muziekopleiding JooP. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

FINANCIËLE INJECTIE VOOR NIEUWE HAFA-MUZIEKOPLEIDING

Lionsclub doneert 3 mille aan 'JooP'

Door de opheffing van de sluiting van buurt- en clubhuizen twee weken geleden, kon gisteren dan eindelijk opleidingsorkest JooP van start gaan. Stichting JooP is de gezamenlijke muziekopleiding van de Boxtelse harmonieën en fanfares. Die nam een cheque van drieduizend euro in ontvangst van Lionsclub Dommel & Aa.

In het bijzijn van cultuurwethouder Marusjka Lestrade en bestuursvertegenwoordigers van de vier muziekverenigingen ontving JooP-voorzitter Frans Snellaars het geldbedrag symbolisch uit handen van Lions-president Martijn van Rosmalen. Dat gebeurde in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche.

,,Jongeren en muziek zijn belangrijke pijlers die wij graag steunen", benadrukte Van Rosmalen. Het geldbedrag werd vorig jaar bijeengebracht met de kaartverkoop voor het muziekevenement Vrienden van Boxtel Live.

Kort voordat de cheque werd overhandigd, kreeg wethouder Lestrade door twee leerling-muzikanten een 'Máxima-hoed' aangeboden. Voorzitter Snellaars verwees daarbij naar het landelijke project Meer Muziek in de Klas dat de koningin hartstochtelijk promoot.

,,Hopelijk leidt dit ertoe dat ik eens met u mag komen praten om te kijken wat de gemeente kan betekenen voor JooP." Dat verzoek werd meteen ingewilligd door Lestrade: ,,Want ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik muziekopleiding voor de jeugd erg belangrijk vind."

DIRIGENTEN

Het bestuur van JooP wordt naast Snellaars gevormd door de voorzitters van Boxtel's Harmonie, Gildenbondsharmonie en de fanfares Concordia Liempde en Sint-Arnoldus Lennisheuvel. Zij hebben onlangs Marly Sengers aangesteld als dirigent van het gezamenlijk blaasorkest voor de jeugd. Sengers leidde voorheen het opleidingsorkest van Boxtel's Harmonie. Twee maanden geleden werd bekend dat de leerlingen van de Gildenbondsharmonie op dit moment nog niet instromen in het JooP-orkest; de bedoeling is dat zij later aanhaken.

Naast het gezamenlijke blaasorkest bestaan er ook twee slagwerkgroepen; die staan onder leiding van Willie van der Steen en Lynyrd Denissen.


p President Martijn van Rosmalen (rechts) van Lionsclub Dommel & Aa overhandigt een cheque van drieduizend euro aan voorzitter Frans Snellaars van muziekopleiding JooP. (Foto: Henk van Weert).