Daniëlle van Berkom en Maarten de Gans maken deel uit van de folkgroep Acting The Maggot. Zaterdag 19 december beklimt het duo de bühne van Podium Boxtel voor een kerstconcert met Ierse folkliedjes. (Foto: Acting The Maggot).
Daniëlle van Berkom en Maarten de Gans maken deel uit van de folkgroep Acting The Maggot. Zaterdag 19 december beklimt het duo de bühne van Podium Boxtel voor een kerstconcert met Ierse folkliedjes. (Foto: Acting The Maggot). Foto: Acting the Maggot

KLEINSCHALIGE OPTREDENS JOIA RATH EN ACTING THE MAGGOT

Podium Boxtel komt met intieme decembershows

Podium Boxtel opent haar deuren in december voor twee kleinschalige voorstellingen. In een intieme theatersfeer staan zangeres Joia (donderdag 10 december, 19.00 en 21.00 uur) en het duo Maarten de Gans/Daniëlle van Berkom van folkband Acting The Maggot (zaterdag 19 december, 19.00 en 20.45 uur) op de bühne. De online kaartverkoop start morgen, vrijdag 4 december om 12.00 uur.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart zijn de meeste voorstellingen in Podium Boxtel geannuleerd. Na de zomer konden enkele optredens doorgaan waarbij de theaterzaal aan de Burgakker - capaciteit 250 stoelen - slechts ruimte bood aan 84 bezoekers. Die konden in tweetallen coronaproof plaatsnemen in de sfeervol ingerichte zaal met een drankje en een vooraf besteld borrelhapje.

,,De huidige coronamaatregelen bieden de mogelijkheid om maximaal dertig bezoekers in Podium Boxtel te ontvangen”, vertelt voorzitter Paul van Alphen. ,,Om die reden blijft de deur gesloten voor de eerder geplande professionele voorstellingen. Maar we willen deze beperkte capaciteit wél gebruiken om ons trouwe publiek enkele intieme decembershows aan te bieden.”

Hij vervolgt: ,,Dat doen we met bekende lokale artiesten die we graag een plek op ons podium bieden. Zowel Joia als Maarten en Daniëlle van Acting The Maggot begroetten we al eerder en staan garant voor een prachtige voorstelling.”

IERSE KLASSIEKERS

Joia is geboren en getogen in Boxtel en studeerde aan conservatorium Codarts in haar huidige woonplaats Rotterdam. Ze debuteerde met haar album ‘Living it now’ en stond in 2018 al eens in een uitverkocht Podium Boxtel. Eerder zong ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en was ze genomineerd voor de Music Matters Award. In de theaterzaal wordt Joia begeleid door multi-instrumentalist Max Abel en speelt ze naast een deel van haar theaterprogramma ‘Zacht’ ook enkele nieuwe nummers.

Zanger-gitarist Maarten de Gans en violiste Daniëlle van Berkom maken deel uit van de in Boxtel gewortelde folkband Acting The Maggot. De razend populaire groep staat bekend om de enthousiaste vertolking van Ierse klassiekers, maar schuwt ook het bewerken van andere pophits niet. Het leverde al veel internationale roem op, zeker toen rockgrootheden als Foo Fighters en Queens of the Stone Age dit jaar covers deelden op sociale media.

Acting The Maggot stond op podia in Duitsland, België, Frankrijk en zelfs China. In december keert de band in kleine bezetting terug naar Podium Boxtel. Maarten en Daniëlle beloven een Ierse muziekavond in kerstsfeer.

THEATERPROGRAMMA

Voorzitter Van Alphen meldde deze week dat de programmacommissie van Podium Boxtel al enige tijd druk bezig is met het samenstellen van het theaterprogramma voor de periode januari-mei 2021. Het voorlopige programma omvat cabaret, muziek, literatuur, film en een kindershow; het definitieve overzicht van optredens wordt later deze maand gepresenteerd. ,,We gaan voor een gevarieerd programma dat past bij Podium Boxtel en een zo breed mogelijk publiek aanspreekt. Natuurlijk wordt het een goede mix van landelijke artiesten en lokaal talent.”

Podium Boxtel houdt bij het samenstellen van het theaterprogramma rekening met alle geldende coronamaatregelen. ,,We hopen en verwachten dat we vanaf half januari weer 84 bezoekers mogen ontvangen. Dat is het minimum aantal bezoekers dat we nodig hebben om een financieel verantwoord programma aan te kunnen bieden.”

Van Alphen vult aan dat de intieme decembershows met Joia en het duo Maarten/Daniëlle van Acting The Maggot daarom een uitzondering zijn. ,,Met deze shows willen we laten zien dat we ook in moeilijke tijden volhouden. Juist in de sfeervolle decembermaand willen we ons publiek verrassen en, hoe bescheiden ook, een gezellig avondje uit in de buurt aanbieden.”

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop voor de voorstellingen van Joia en Acting The Maggot start morgen, vrijdag 4 december om klokslag 12.00 uur. Kaarten kosten vijftien euro en kunnen uitsluitend online gekocht worden via de website www.podiumboxtel.nl.

Theaterliefhebbers kunnen per transactie maximaal twee kaarten bestellen. De voorstellingen duren ongeveer 60 minuten. Vanwege de geldende coronamaatregelen bestaat er geen mogelijkheid om in de foyer een drankje te bestellen.

                   ...JOIA...            (Foto: Hans van Doorn)