Vele vrijwilligers maken licht werk. Ondanks corona is Liempde ook dit jaar weer sfeervol verlicht. (Foto: Hans van Doorn).
Vele vrijwilligers maken licht werk. Ondanks corona is Liempde ook dit jaar weer sfeervol verlicht. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

VELE VRIJWILLIGERS ZORGEN DAT LIEMPDE BAADT IN HET LICHT

Lampjes flonkeren weer in de straten

Niet de kroeg, maar de vuurput was zaterdagochtend het verzamelpunt voor de vrijwilligers van Liemt in het Licht. In groepjes van vier trokken zij met ladders en lampjes door het dorp.

Na een bakje koffie begonnen de ongeveer vijftig vrijwilligers op afstand van elkaar aan hun klus: de panden in het centrum behangen met honderden lampjes. Het geheel geeft al elf jaar een sfeervolle aanblik aan Liempde tijdens de donkere decemberdagen. Na ampel beraad besloot het bestuur om er gewoon een twaalfde editie aan vast te plakken, ondanks dat corona het land in duisternis hult.

Zaterdagavond om vijf uur floepten de lampjes aan en stond Liempde gewoon weer in het licht. De decoratie blijft hangen tot begin januari.

REDEN

Normaal gesproken zorgt de verlichting voor extra sfeer tijdens de Liempdse decemberactiviteiten zoals de kerstmarkt. Die gaan echter niet door vanwege de coronaregels. Voor de organisatie van Liemt in het Licht des te meer reden om de gevels in het centrum wel gewoon vol te hangen met lampjes.


q Vele vrijwilligers maken licht werk. Ondanks corona is Liempde ook dit jaar weer sfeervol verlicht. (Foto: Hans van Doorn).

In kleine groepjes gingen de Liempdenaren op pad.
Een ladder is handig bij het ophangen van de lampjes.
De vrijwilligers decoreren muren met lichtsnoeren.
Voor de klus begint, verzamelen de vrijwilligers zich bij de vuurput.