...LEON VAN WANROOIJ...                    (Foto: Hans Verberk)
...LEON VAN WANROOIJ... (Foto: Hans Verberk) Foto: Hans Verberk

TRAINER BEGINT AAN VIERDE SEIZOEN

Essche Boys verlengt contract met Van Wanrooij

Hoofdtrainer Leon van Wanrooij van voetbalclub Essche Boys blijft nog tot aan het einde van het seizoen 2021/2022. Dat meldde de club deze week. Het bestuur is blij dat de coach voor een vierde jaar bij wilde tekenen, zeker omdat dit seizoen vanwege de coronacrisis vrijwel geheel in het water is gevallen.

Van Wanrooij werd aangesteld als trainer van het eerste elftal toen Essche Boys degradeerde naar de vijfde klasse. Hij mocht toen meteen met een vrij nieuwe en jonge groep aan de slag. Succes bleef niet lang uit. Want via de nacompetitie promoveerde Van Wanrooijs ploeg meteen in zijn eerste jaar weer naar de vierde klasse.

De stijgende lijn werd vervolgens doorgezet en de club handhaaft zich nu goed op dit niveau. Mede dankzij de komst van twee ervaren krachten aan het begin van deze jaargang, vermoedde de trainer dat de ploeg het goed zou doen in de competitie en als een stabiele middenmoter zou eindigen.

,,We verwachten dat als deze lijn wordt doorgetrokken Essche Boys de komende jaren leuk mee kan blijven doen en hopelijk op termijn in de subtop van deze klasse komt te staan. Het is ook een ambitie van Leon om ooit nog een periodetitel te pakken met Essche Boys", aldus het bestuur.

SOCIALE ASPECT

De ploeg die Van Wanrooij onder zich heeft is jong en enthousiast en blijft voor het grootste gedeelte nog wel wat jaren bij elkaar, verwacht het clubbestuur. ,,Daarom vinden we het ook fijn dat Leon heeft bijgetekend. Hij past goed bij de groep vanwege zijn betrokkenheid bij de spelers en de club. Dit sociale aspect vinden we erg belangrijk."

Het bestuur van Essche Boys vindt het vooral fijn dat het eerste elftal na een aantal jaren met daarin veel wisselingen van trainers nu vastigheid heeft met Van Wanrooij. ,,We merken dat hij dat zelf ook fijn vindt en zich bij Essche Boys op zijn plek voelt. Leon heeft het plezier teruggebracht bij de selectie en dat zie je ook terug op het veld. De opkomst op de trainingen is nog nooit zo hoog geweest als onder Leon."


Muntjesbedrag bekend tijdens tv-show

Ondanks de coronacrisis gaat het goed met de opbrengst van de spaaractie Op Liemt Gemunt. Vrijdag 18 december maakt de organisatie tijdens haar grote online tv-show het bedrag bekend dat de lokale verenigingen ontvangen.

Normaal gesproken wordt dat gedaan tijdens de kerstmarkt, maar die gaat dit jaar niet door. Daarvoor in de plaats komt dus de Op Liemt Gemunt kerstspecial in de vorm van een spelshow die 18 december live op internet wordt uitgezonden van 20.00 tot 22.30 uur. Er zijn dan tevens mooie prijzen te winnen.

APP

Inwoners van Liempde kunnen met een spelkaart meedoen, maar ook een app downloaden waarmee ze hun prestaties kunnen vergelijken met dorpsgenoten. Naast verschillende quizzen, zijn er ook een speciaal spel en enkele bingoronden.

Op de Facebookpagina van Op Liemt Gemunt is meer informatie over de show te vinden. Spelkaarten kosten 12,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website www.degroteonlinetvshow.nl.