INTERACTIEVE KAART MET 360°-VIDEO'S

Digitaal rondkijken in Het Groene Woud

Liefhebbers van de natuur in nationaal landschap Het Groene Woud kunnen sinds deze week vanuit hun luie stoel plekken bekijken waar zij normaal gesproken niet mogen komen. Brabants Landschap heeft namelijk een interactieve kaart online gezet, waarmee verschillende gebieden, onder andere het Dommeldal en de Scheeken bij Liempde, digitaal te bezoeken zijn.

Het platform heet 'Ontdek de Natuur' en is te bereiken via www.brabantslandschap.nl/ontdek-de-natuur. Aan de hand van verschillende kaarten is er informatie te vinden over de flora en fauna, de bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes en kinderactiviteiten in Het Groene Woud. Daarnaast zijn er zogeheten 360°-tours waarmee gebruikers kunnen rondkijken op bijzondere, niet-openbare plekken in de verschillende natuurgebieden die samen het nationaal landschap vormen.

BOSWACHTER

De kaart laat ook andere natuurgebieden in Brabant zien. Wie op een van de regio's klikt wordt toegesproken door de boswachter. Door met hun muis te bewegen of door te swipen, kunnen bezoekers tijdens het afspelen van de filmpjes 360 graden in het rond kijken. Op deze manier wil Brabants Landschap iedereen vanaf de bank de natuur in trekken. Ontdek de Natuur biedt stof om de nieuwsgierigheid van gebruikers te prikkelen en hen te bewegen tot een bezoekje aan een van de gebieden van Brabants Landschap.

De interactieve website geeft ook direct informatie over excursies in het gebied en de wandel- en fietsroutes zijn te downloaden voor gps of smartphone. Op de kaarten zijn tevens alle parkeerplekken te zien nabij de bezoekerscentra of informatiepunten.

IN BEWEGING

De komende maanden wordt de interactieve kaart van Brabants Landschap verder uitgebreid. De routes worden aangevuld, de 360°-belevingen krijgen meer video's en foto's, er komen nieuwe bezienswaardigheden en activiteiten bij en informatie over werkzaamheden in de natuur. De kaart blijft volgens de natuurorganisatie daarmee in beweging en interessant om vaker te raadplegen.