Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

LEERLINGEN HUB LEVEREN SINTTEKENINGEN IN OP GEMEENTEHUIS

Samen zingen met de burgemeester

RENS VAN DEN ELSEN

Gehurkt zit burgemeester Ronald van Meygaarden woensdagochtend in het gemeentehuis, omringd door vijftien leerlingen van HUB Noord-Brabant. Allemaal willen ze de man met 'de grote ketting' hun sinterklaastekening aanbieden. De kinderen uit klas SO1 hadden namelijk op het Sinterklaasjournaal gehoord dat de burgemeester alle tekeningen naar de goedheiligman brengt...

Even is het een lawaai van jewelste. Alle leerlingen willen namelijk tegelijkertijd vertellen wat ze hebben gekleurd en getekend. En allemaal zijn ze, terecht, trots op wat ze gemaakt hebben. Van Meygaarden neemt alle werkstukjes rustig aan en poogt van iedereen een reactie te onthouden. De rust in de Link, de ruimte onder de raadzaal van het gemeentehuis in Boxtel, keert terug als alle kinderen een glaasje ranja hebben gekregen en zich te goed mogen doen aan de pepernoten op tafel.

Sjoerd en Xing Le (beiden zeven jaar) staan zowat vooraan bij de overhandiging, maar dat vonden ze wel een beetje spannend, vertellen ze na afloop. ,,We hebben de tekeningen op school gemaakt omdat Dieuwertje Blok in het Sinterklaasjournaal vertelde dat de burgemeesters alle tekeningen naar de sint zouden brengen", legt Sjoerd, met een beetje hulp van juf Kaylee van Eijndhoven, uit. Xing Le vertelt ook welke kleuren hij heeft gebruikt: ,,Rood en paars. En de staf heb ik blauw gemaakt!", klinkt het trots.

SLOFFEN

Ondertussen vraagt de burgemeester of hij nog een extra boodschap door moet geven aan de snoepgoedfilantroop. Daar komt geen antwoord op, maar de kinderen willen wel iets anders weten. Namelijk wat hij zelf aan Sinterklaas gaat vragen. ,,Ik denk een paar sloffen. Want in mijn nieuwe huis heb ik een hele koude tegelvloer, dus ik kan wel wat warms aan mijn voeten gebruiken", verklapt Van Meygaarden. De leerlingen knikken begripvol.

Dan is er nog even tijd om met z'n allen liedjes te zingen: Sinterklaas Kapoentje en Zie ginds komt de stoomboot klinken door de ruimte. Sjoerd vraagt zich daarna af of hij eerder thuis niet harder had moeten zingen, want zijn schoentje was leeg...

Gelukkig mochten ze op school ook een schoentje knutselen van papier en daar zat wel een verrassing in. ,,Ja, pepernoten en mandarijntjes", zeggen Sjoerd en Xing Le tegelijk.

DIGITAAL BEZOEK

Morgen, vrijdag 4 december ontmoet Sint-Nicolaas de leerlingen van de school aan De Tijvert. Via het digibord, want een persoonlijk bezoek kan door corona niet. Dat ze de Sint niet de hand kunnen schudden, vinden de leerlingen zichtbaar jammer. Maar de burgemeester belooft dat hij alle bonte kleurplaten nog dezelfde dag bij de bisschop gaat bezorgen: ,,Dan kan de Sint er vrijdag misschien nog iets over zeggen." De snoetjes fleuren zichtbaar op door dit vooruitzicht.


p Allemaal tegelijk vertellen de leerlingen van HUB Noord-Brabant aan burgemeester Ronald van Meygaarden over de mooie tekeningen die ze voor Sinterklaas hebben gemaakt. (Foto: Bas van den Biggelaar).