Al toeterend en knipperend met de lichten werd vorige week donderdag uiting gegeven aan het ongenoegen van de vrachtwagenchauffeurs. Zij zijn al weken gebonden aan hun eigen cabine, een plasje plegen in een wegrestaurant kan nu niet. (Foto: Hans van Doorn).
Al toeterend en knipperend met de lichten werd vorige week donderdag uiting gegeven aan het ongenoegen van de vrachtwagenchauffeurs. Zij zijn al weken gebonden aan hun eigen cabine, een plasje plegen in een wegrestaurant kan nu niet. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

CHAUFFEURSPROTEST BIJ OUDE KETTING OM CORONAMAATREGELEN

Truckers willen weer een bal gehakt

RENS VAN DEN ELSEN

Een flink kabaal en licht donderdagavond bij eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg in Boxtel. Tientallen vrachtwagens toeterden en knipperden met hun koplampen in een protest tegen de huidige coronamaatregelen.

Het gaat de chauffeurs vooral om de maatregel dat ook wegrestaurants gesloten zijn om het virus onder de duim te krijgen. Zij balen ervan dat ze al weken gebonden zijn aan hun eigen cabine, een ruimte waar ze al de hele dag in vertoeven. Even plassen of douchen onderweg is er voor de truckers die lange afstanden rijden dus niet bij. Daarnaast vinden zij het oneerlijk dat hotels wel hun restaurants open mogen houden voor gasten, maar dat er voor hen geen mogelijkheid is om iets te eten.

FILMPJES

In totaal werd er bij 35 wegrestaurants in Nederland op deze manier actie gevoerd. Overal zijn filmpjes gemaakt. Die worden gebundeld en naar Den Haag gestuurd in de hoop dat ze daar effect sorteren. De chauffeurs hopen zo snel mogelijk weer uit hun cabines te mogen voor een sanitaire boodschap en een versnapering.

Het filmpje van De Oude Ketting is te bekijken via de Facebookpagina van het eetcafé: www.facebook.com/DeOudeKetting.