Vorig jaar was bar Becoloth nog tot de nok toe gevuld met enthousiaste quizzers. Nu moet de Top 2000-spel van The Brain online plaatsvinden. De reden is eenieder ondertussen welbekend. (Foto: Gerard Schalkx, 2019).
Vorig jaar was bar Becoloth nog tot de nok toe gevuld met enthousiaste quizzers. Nu moet de Top 2000-spel van The Brain online plaatsvinden. De reden is eenieder ondertussen welbekend. (Foto: Gerard Schalkx, 2019). Foto: Gerard Schalkx

THE BRAIN WIL GELD INZAMELEN MET ONLINE VRAGENSPEL

Quiz over Top 2000 voor Voedseltuin

JULES HAMELEERS

De decembermaand is een tijd van verbinding, er zijn voor de ander en vrijgevigheid. Én goede muziek, als het aan quizbedrijf The Brain ligt. Marc de Laat en Kiske de Leest combineren al die onderwerpen in hun Top 2000-quiz op 'derde kerstdag', zondag 27 december. Normaal in de kroeg, deze keer online. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de Voedseltuin, om de organisatie een hart onder de riem te steken.

De Leest en De Laat waren op zoek naar een klein, lokaal goed doel waar zij de donaties die deelnemers van de Top 2000-quiz deden, aan konden schenken. ,,De Voedseltuin heeft de laatste tijd nogal wat pech gehad: zo is er ingebroken en is er boerenkool gestolen. Daarom wilden we deze organisatie financieel een beetje steunen", aldus De Laat.

Vorig jaar was bar Becoloth nog tot de nok toe gevuld met enthousiaste deelnemers, nu moet het online. Vanaf 20.00 uur schotelen de twee quizmasters de spelers op met allerlei hoofdbrekers. Op basis van de bekende hitlijst van Radio 2, de Top 2000, hebben De Leest en De Laat de vragen bedacht. Mensen hoeven zich niet in te schrijven, maar kunnen de quiz gewoon via Facebook volgen, daar wordt het vragenspel namelijk uitgezonden.

Het geld dat wordt ingezameld, is op basis van donatie. De mannen van The Brain vragen tijdens de uitzending aandacht voor de Voedseltuin en roepen mensen op iets te schenken. De Laat: ,,Hopelijk kunnen we een mooi bedrag inzamelen."