Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

MIJN AFSCHEID VAN BRABANTS CENTRUM

'Ben je wel een beetje bekend in ons Boxtel?'

JULES HAMELEERS

'Ken je Boxtel een beetje?' In de twee jaar dat ik bij Brabants Centrum werkte, heb ik die vraag tientallen keren gekregen. Het antwoord dat ik gaf toen ik begon, als echt Maastrichts meisje en met net een maand mijn diploma op zak, durf ik niet te herhalen. Ook al komen er nu nieuwe uitdagingen voor mij aan en ga ik de BC-redactie verlaten, kan ik nu niet anders antwoorden dan volmondig: 'Ja!'

Twee jaar is misschien kort, maar ik heb veel van Boxtel en zijn nieuws mogen zien. Oneindig veel activiteiten, talloze initiatieven en drie burgemeesters. De twee die vertrokken zijn, heb ik zelfs mogen interviewen bij hun afscheid. En natuurlijk niet te vergeten stichting Brabants Centrum zelf: ons 75-jarig bestaan, ter ere waarvan ik als jonkie en nieuweling een voorpagina mocht volschrijven.

Ik ga nu voor mezelf beginnen als freelance journalist: ook voor Brabants Centrum, dus Boxtel is nog even niet van me af. Wat me nog rest te zeggen tijdens het schrijven van dit afscheidsartikeltje, is: dankjewel. Ik voel enorm veel dankbaarheid dat ik deze regio heb mogen ontdekken, zo ontzettend veel heb geleerd en al die fantastische mensen heb mogen ontmoeten. Van wie de belangrijkste natuurlijk mijn collega's zijn. Afscheid nemen zorgt er blijkbaar voor dat ik in clichés ga schrijven, maar toch: een betere eerste baan dan bij Brabants Centrum had ik me niet kunnen wensen.


q Jules Hameleers interviewt burgemeester Ronald van Meygaarden, direct na zijn installatie in november 2019. (Foto: Albert Stolwijk).