De vlammen slaan uit het dak. De bovenverdieping van een woning aan de Sint-Catharinastraat werd totaal verwoest
De vlammen slaan uit het dak. De bovenverdieping van een woning aan de Sint-Catharinastraat werd totaal verwoest Foto: Jesse van den Broek

Bovenverdieping huis brandt uit; geen slachtoffers in Catharinastraat

JAN HERMENS

Dikke rookwolken ontsnapten uit de ramen van de bovenverdieping en vlammen sloegen uit het dak. Aan de Sint-Catharinastraat in de Boxtelse wijk Selissenwal woedde dinsdagmiddag een felle woningbrand.

De brandweer kreeg rond halftwee een melding van de brand en rukte uit met groot materieel. Drie spuitwagens, een waterauto en een ladderwagen verschenen ter plekke. Ook was er even een ambulance, omdat een bewoonster van het pand rook ingeademd had en de medici haar onderzochten. Er vielen geen gewonden. Omwonenden kregen wel het advies ramen en deuren te sluiten, gezien de rookontwikkeling.

OORZAAK NIET BEKEND

Hoewel zowel een politiewoordvoerder als officier van dienst Jan Poels van de Boxtelse brandweer aangaven niet te weten wat de oorzaak van de brand is, is die vermoedelijk ontstaan op de bovenverdieping. Een blik van dichtbij maakte duidelijk dat de bovenverdieping compleet was uitgebrand, maar dat beneden weinig sporen van verkoold hout en zwarte aanslag te zien waren.

Omdat de bovenverdieping brandde en de vlammen uit de ramen en tussen de dakpannen door opflakkerden, ging de brandweer het vuur met een hoogwerker te lijf.

Poels: ,,De zonnepanelen op het dak bemoeilijkten het blussen. Ze vormen als het ware een tweede dak."

DAKPANNEN

Rond halfvier hadden de brandweerlieden het vuur gedoofd. Ze verwijderden uit voorzorg pannen van het dak, zodat die niet naderhand zouden vallen. Ook braken ze de nok.




p De vlammen slaan uit het dak. De bovenverdieping van een woning aan de Sint-Catharinastraat werd totaal verwoest.


u Met een hoogwerker gaan de brandweerlieden het vuur te lijf. (Foto: Jesse van den Broek).

Met een hoogwerker gaan de brandweerlieden het vuur te lijf. (Foto: Jesse van den Broek).
Het dak is zwaar beschadigd, de brandweer zou later uit voorzorg losliggende pannen verwijderen. (Foto: Jesse van den Broek).
Blussen in dikke rookwolken.