Van links naar rechts: Benno Gerard en Linsey van Gansewinkel van basisschool Sint-Lambertus en Dorie de Rouw en Jill op ’t Hoog van Stichting 1184. (Foto: eigen collectie).
Van links naar rechts: Benno Gerard en Linsey van Gansewinkel van basisschool Sint-Lambertus en Dorie de Rouw en Jill op ’t Hoog van Stichting 1184. (Foto: eigen collectie). Foto: Baisschool Sint-Lambertus

BOSSCHE STICHTING 1184 VERVULT WENS

Gemondse school krijgt eigen technieklokaal

Een eigen technieklokaal, dat was een droom van het team van de Gemondse basisschool Sint-Lambertus. Die wens gaat in vervulling, mede dankzij een bijdrage in natura van de Bossche stichting 1184.

Schooldirecteur Linsey van Gansewinkel: ,,We werden dinsdag echt compleet verrast. Stichting 1184 heeft ons prachtig gereedschap geschonken, goed materiaal waarmee we een echte werkplaats kunnen inrichten."

Via het netwerk van de school ontstond er contact met de Bossche organisatie die maatschappelijke initiatieven ondersteunt die direct of indirect met 's-Hertogenbosch verbonden zijn. De stichting kijkt ook wel eens over de stadsgrenzen heen, want eerder al kreeg een goed doel in Vught een steuntje in de rug en ook WensAmbulance Brabant ontving al eens een donatie.

TALENTEN

Van Gansewinkel: ,,Toen we eenmaal in gesprek waren met stichting 1184 hebben we duidelijk gemaakt wat de gedachte is achter het technieklokaal. We willen kinderen kennis laten maken met techniek en het gebruiken om de talenten van individuele leerlingen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Sommige kinderen gedijen niet bij theorie, maar bloeien op als ze met hun handen mogen werken. Die mogelijkheid bieden wij straks."

Omdat de Sint-Lambertusschool op termijn onderdak biedt aan een multifunctionele accommodatie, kan het technieklokaal wellicht ook door meer partijen gebruikt worden. Van Gansewinkel: ,,Het zou prachtig zijn als we de verbinding kunnen leggen met het dorpshuis, maar bijvoorbeeld ook met het repaircafé en activiteiten van welzijnsorganisatie Bint."