Harrie van de Loo van de hobbyclub in Esch heeft de letters BELL in het groot gemaakt. (Foto: Xaveer van Lokven).
Harrie van de Loo van de hobbyclub in Esch heeft de letters BELL in het groot gemaakt. (Foto: Xaveer van Lokven). Foto: Xaveer van Lokven

STICHTING BELL LAAT 31 DECEMBER DUIDELIJK VAN ZICH HOREN

Een karavaan trekt door alle dorpen

RENS VAN DEN ELSEN

Met nog ruim een maand te gaan, komt het moment dat Esch bij de gemeente Boxtel gaat horen steeds dichterbij. Stichting BELL is druk in de weer om het dorp met open armen te ontvangen. Hoewel de coronacrisis het programma door de war gooide, staat 31 december nog steeds omcirkeld in de agenda.

Op de laatste dag van het jaar, en dus ook de laatste dag dat Esch nog bij de gemeente Haaren hoort, rijdt een karavaan van voertuigen door alle dorpen van de gemeente Boxtel. Een dj zorgt voor een muzikale noot en op diverse plekken worden oliebollen uitgedeeld aan voorbijgangers. De exacte route en tijd volgen op een later moment.

Een omroeper maakt de inwoners van Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel erop attent dat er 's avonds op YouTube en Omroep Dommelland een film wordt uitgezonden waarin bewoners van alle dorpen met bijzondere verhalen Esch welkom heten. Voor de opnamen is BELL nog op zoek mensen die hun droom willen vertellen voor de camera. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar stichtingbell@gmail.com.

Tijdens de karavaan rijden verschillende voertuigen mee. De organisatie wil de stoet echter nog graag uitbreiden met enkele oldtimers of sportauto's. ,,Op die manier krijgt de karavaan nog meer smoel en valt het lekker goed op als we door de straten rijden", aldus medeorganisator Paul van Alphen van BELL.

Wie een voertuig ter beschikking wil stellen of zelf mee wil rijden in de stoet, kan zich ook melden via het eerdergenoemde e-mailadres: stichtingbell@gmail.com.


p Harrie van de Loo van de hobbyclub in Esch heeft de letters BELL in het groot gemaakt. (Foto: Xaveer van Lokven).