... KLAAS GROENEN ...
... KLAAS GROENEN ... Foto:

Jonge celliste speelt suites Bach in Petrusbasiliek


Celliste Hanneke Rouw geeft zaterdag 12 december een soloconcert in de reeks Klassiek in de Kerken. Het optreden vindt plaats in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel en duurt van 16.00 tot 17.00 uur. De jonge, talentvolle muzikante speelt twee suites voor cello van Johann Sebastian Bach.

Het programma bestaat uit de Suite II in d-mineur en Suite III in c-majeur. Op haar zestiende trad Rouw op als soliste met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn. Op diezelfde leeftijd won ze een eervolle vermelding op het prestigieuze Prinses Christina Concours.

De toegangsprijs tot het concert bedraagt 15 euro, jongeren tot en met zestien jaar mogen gratis naar binnen. Reserveren is verplicht via e-mailadres: reserveren@klassiekindekerken.nl. Bezoekers dienen mondkapjes te dragen.


Klaas Groenen uit Boxtel behaalt succes in Polen

Veldrijder Klaas Groenen was het niet deelnemen aan koersen en het stilzitten na enkele weken echt beu. Afgelopen weekend stonden in Polen twee ritten op de kalender. Hij eindigde als tweede en zevende.

Groenen reed zaterdag voor Team Invicta Watches de nationale wedstrijd Kedzierzyn in Slask. De Boxtelse cyclocrosser stond op de laatste startrij, rond de vijftigste plek. Dat was niet bepaald gunstig op een parcours waar de renners elkaar moeilijk kunnen inhalen. Bij de start schoof de renner tien plaatsen op. Het is kostte veel kracht om de koplopers in te halen, maar na drie ronden reed Groenen op de vierde plaats. Op het laatste moment ontsnapte nog een renner, waardoor er niet gesprint werd voor de eerste plek. De Boxtelse veldrijder pakte zilver.

Zondag was er een sterk rennersveld en een compleet ander parcours. Groenen kwam na de start aanvankelijk met de beste renners mee, maar hij kon later de kopgroep niet meer volgen. Hij werd uiteindelijk zevende.


MijnWerkDichtbij moet uitstroom uit uitkering versnellen

Mensen met een uitkering sneller aan een passende baan helpen, dat is het doel van MijnWerkDichtbij. De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel passen deze werkwijze gezamenlijk toe sinds 1 november, met behulp van regionaal werkbedrijf WSD.

Deelnemers gaan aan de slag op een van de locaties van de WSD, in een functie die zoveel mogelijk aansluit bij hun mogelijkheden. Gedurende het traject, dat drie maanden duurt, worden de sterke kanten van de uitkeringsgerechtigden in beeld gebracht en krijgen ze een sollicitatietraining.

PASSENDE BAAN ZOEKEN

MijnWerkDichtbij staat in eerste instantie open voor mensen die pas zonder baan zitten. Via wijkteams stromen zij in het project in. Als blijkt dat de methode werkt, gaan ook andere Boxtelaren met een uitkering meedoen.

Wethouder Eric van den Broek van de gemeente Boxtel: ,,MijnWerkDichtbij is een effectieve manier om iemands talenten en mogelijkheden in kaart te brengen met een passende baan als doel. Door deze werkwijze worden werkzoekenden sneller geactiveerd en gemotiveerd.” Ed Mathijssen, wethouder in Sint-Michielsgestel, vult aan: ,,Deze methode wordt reeds ingezet in de gemeente Nuenen. De resultaten zijn positief. We zijn dan ook blij dat we de werkwijze naar onze beide gemeenten hebben gehaald.”

Wanneer de methode effectief blijkt te zijn, betekent dit een snellere uitstroom van werkzoekenden uit de uitkering.


112-nieuws

Rook bij De La Salle

Een warmgelopen klep boven het plafond zorgde gisteravond voor consternatie bij jeugdzorginstelling De La Salle aan de Schijndelseweg in Boxtel. Vanwege de rookontwikkeling werden de hulpdiensten gealarmeerd. Een medewerker van de technische dienst heeft het probleem met de brandweer verholpen.