KUNSTMARKT, WORKSHOPS, MEET & GREETS

MuBo heropent deuren: kerstvakantie vol vertier

De persconferentie van vorige week kwam met goed nieuws voor Museum Boxtel (MuBo): het mocht zaterdag voor het eerst weer de deuren openen. Met de feestdagen en de kerstvakantie in het vooruitzicht, heeft het bestuur daarom zijn activiteiten weer opgestart: een kunstmarkt, jeugdworkshops en ontmoetingen met exposanten van de lopende tentoonstelling Water & Vuur.

Naast een bezoek aan de expositie, is het mogelijk te winkelen in de kunstmarkt KKKK (Klaas-Kerst-Kunst-Kado). Daar worden kleine werken van de exposerende kunstenaars verkocht tegen betaalbare prijzen. Er zijn keramiek, kunstkaarten en kleine schilderijtjes te koop, maar ook een memoriespel. De cadeaus worden mooi ingepakt. De markt is te bezoeken op de zaterdagen en zondagen 28 en 29 november en 5, 6, 12 en 13 december. Op deze momenten is de toegang tot het museum gratis.

Ook zijn er tot en met 1 februari elk weekend de kunstenaars aanwezig die deelnemen aan de expositie Water & Vuur om bezoekers te ontmoeten. Daarnaast is het mogelijk om te bieden op de tentoongestelde toren van kunstenaar Jan Haen met de titel ‘Openbaring'. De hoogste bieder wordt na afloop van de tentoonstelling eigenaar van dit kunstwerk. De opbrengst gaat naar een goed doel.

WORKSHOPS

In de kerstvakantie worden workshops voor kinderen gegeven door kunstenares Carola Mokveld. Op dinsdag 22 december is de cursus 'Blauwer dan Blauw’ voor jeugd van 4 tot 12 jaar waarin zij leren een blauwdruk te maken. Op dinsdag 29 december geeft Mokveld de workshop ‘Tye en Dye’ voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Tijdens die cursus leren de deelnemers hun eigen T-shirt met een eigen ontwerp te bedrukken. De workshops duren anderhalf uur en starten op beide dagen om 10.00 en om 13.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht en kan nu al via e-mailadres info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98. Deelname kost 12,50 euro.

OPENINGSTIJDEN

Buiten de weekenden van de kunstmarkt is de entree voor de expositie vier euro; de museumkaart is geldig. Kinderen vanaf 12 jaar betalen twee euro. MuBo is open op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Reserveren is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.muboboxtel.nl.