In de winterkou het water van De Langspier in. Dat is er op Nieuwjaarsdag 2021 niet bij... (Foto: Peter de Koning, 2020).
In de winterkou het water van De Langspier in. Dat is er op Nieuwjaarsdag 2021 niet bij... (Foto: Peter de Koning, 2020). Foto: Peter de Koning

2021 start zonder nieuwjaarsduik

Het jaar 2021 wordt niet ingeluid met een Boxtelse Nieuwjaarsduik. Buurtsport, dat al jaren de organisator is van het evenement waarbij durfallen recreatieplas De Langspier in duiken, vindt het niet verantwoord in verband met het coronavirus.

Ondanks dat zij nog geen zicht heeft op de coronamaatregelen rond de jaarwisseling, wil Buurtsport (onderdeel van Brede Scholen Boxtel) het risico niet wil nemen om op haar verantwoordelijkheid zoveel mensen bij elkaar te brengen. Volgens de organisatoren gaat het niet om de kinderen, maar vooral om alle volwassenen. Zowel deelnemers als begeleiders.

Ook de winterse activiteitendagen die Buurtsport doorgaans in de kerstvakantie houdt, zijn afgelast.

Dit jaar sprongen op Nieuwjaarsdag 108 Boxtelaren in het water van De Langspier, ondanks de mistige weersomstandigheden en de koude temperaturen. Enkele warmbloedige die-hards meldden dat ze op deze manier hun jaar goed wilden beginnen. Maar dat 2020 op deze manier zou uitpakken, had geen hen kunnen bedenken...

In de winterkou het water van De Langspier in. Dat is er op Nieuwjaarsdag 2021 niet bij... (Foto: Peter de Koning, 2020).