Geen Black, maar Green Friday bij Het Goed Boxtel


Massaal (online) spullen inslaan voor bodemprijzen: dat is normaal het scenario tijdens Black Friday op vrijdag 27 november. Tweedehandszaak Het Goed in Boxtel wil dat iets anders aanpakken: de winkel maakt er Green Friday van.

Het Goed komt voor het derde jaar met Green Friday als antwoord op de koopgekte van Black Friday. Die dag wordt er om 11.00 uur een besparingscheque uitgereikt aan wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel. Door artikelen een tweede leven te geven, heeft Het Goed in Boxtel 1.183.000 kilo CO2 (koolstofdioxide) bespaard. Dit is het equivalent van ruim 162.185 bomen, samen zouden die een bos vormen ter grootte van ruim 649 voetbalvelden.

Het initiatief Green Friday van kringloopwarenhuis Het Goed, dat 27 vestigingen kent, wordt ondertussen opgepakt door winkels in heel Nederland. Zo doen alle zaken van de Branche Kringloop Nederland (BKN) mee.


Alzheimer-collecte haalt bedrag op van vijf cijfers

De collecte van Alzheimer Nederland heeft in de gemeente Boxtel het totaalbedrag van 10.409,25 euro opgebracht. Dit is tot stand gekomen door bijdragen in de collectebus (7.222,75 euro) en donaties via de te scannen QR-code (3.186,50 euro).

De collecteweek om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte Alzheimer vond plaats in de eerste week van november. De organisatie meldt trots te zijn op de collectanten en op de inwoners en instellingen die een bijdrage leverden.

Wie in 2021 mee wil helpen als collectant en daardoor zijn of haar steentje wil bijdragen, kan zich aanmelden via de website www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of door een e-mail te sturen naar adres: jovanerp@home.nl.