Afbeelding
Foto: Eigen collectie

REMY PRONK BIEDT THERAPIE MET DIEREN

Hulp van paardenkracht bij re-integratie via UWV

Drie honden, twee katten, negen mini-ezeltjes en twee Groninger paarden: het is een ware dierenboel bij Remy Pronk en haar partner Jan-Maarten Platenburg. Deze hobby is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf: therapie- en coachingscentrum Remy4you. De onderneming is onlangs ook aangesloten bij Caprilli Coaching voor de regio Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Hierdoor is het mogelijk om hulp te krijgen van Pronk bij het re-integreren via het UWV.

Mensen die gebruik maken van het UWV en een uitkering krijgen via de Ziektewet, WIA, WAO of Wajong, kunnen geholpen worden door Pronk. Vanuit manege De Aula aan de Gemondseweg in Sint-Michielsgestel helpt zij mensen te re-integreren naar werk met behulp van haar paarden Chanelle (3) en Exar (6).

BALANS

Pronk is ervan overtuigd dat iemand eerst in balans moet zijn, voor hij of zij weer aan de slag kan. Om dat voor elkaar te krijgen, gaat ze met Remy4you aan de slag met haar klanten om hun passie te vinden. Onder andere door te kijken naar werk- en levenservaring. De meest ideale vorm van werken is iets waar mensen 'hun ei in kwijt kunnen', waarbij zij iets voor anderen kunnen betekenen en waarmee er natuurlijk brood op de plank komt.

De ondernemer legt uit wat voor verschil het werken met paarden maakt: ,,Mensen verliezen hierdoor hun spanning, komen beter in hun vel te zitten, hebben meer energie en kunnen weer beter activiteiten buiten de deur oppakken. Het helpt als je gaat voelen wat je wilt, in plaats van erover gaat nadenken. Hoofd, hart en het 'buikgevoel' zijn met elkaar verbonden, alleen luisteren mensen vaak alleen naar hun hoofd. Het zit in mijn overtuiging dat dit de 'ziekte' is van deze tijd. We kunnen niet meer voelen, waardoor veel mensen uit balans zijn. Mijn paarden helpen om weer je gevoel te ontdekken en de resultaten zijn verbluffend", beschrijft ze.

CONTACT

Contact opnemen met Remy Pronk kan via telefoonnummer 06-30 71 41 99 of e-mailadres contact@remy4you.nl. Meer informatie is te vinden via de websites: www.remy4you.nl of www.caprillicoaching.nl.


p Remy Pronk met haar driejarige merrie Chanelle. Sinds kort kan de Boxtelse mensen helpen om te re-integreren via het UWV door te coachen met behulp van haar twee Groninger paarden. (Foto: eigen collectie).