27 meldingen in Boxtel van vuurwerkoverlast


De politieteam Meierij heeft sinds 1 oktober 27 meldingen van vuurwerkoverlast in de gemeente Boxtel binnen gekregen. Ondanks dat knallers en vuurpijlen afsteken dit jaar niet mag, is er toch regelmatig lawaai te horen.

De gemeenteraadsfractie van D66 stelde de klachten over vuurwerk onlangs aan de kaak in een brief aan het college van B en W. De partij constateerde tijdens het opruimen van zwerfafval dat er opvallend veel resten van afgestoken vuurwerk rondslingerden.

Het college antwoordt op de hoogte te zijn van de klachten. Met name vanuit de Hendrik Verheeslaan, Hobbendonkseweg, Munselse Hoeve, Baanderherenweg en de Konijnhoolsedreef komen regelmatig meldingen. Er wordt volgens de gemeente gesurveilleerd door boa's en politieagenten, die controleren of er vuurwerk wordt afgestoken terwijl dit niet mag. Ze gaan tevens na of het illegaal vuurwerk betreft.

Normaal mag afsteken alleen op 31 december en 1 januari, maar voor dit jaar is er landelijk een algeheel verbod afgekondigd. Deze beslissing is gemaakt om de druk op de nu toch al hectische ziekenhuizen niet nog meer te verhogen. Hoe deze maatregel in Boxtel gehandhaafd wordt, gaat de gemeente later communiceren.