... HANNEKE ROUW ...       (Foto: Albert van de Maat).
... HANNEKE ROUW ... (Foto: Albert van de Maat). Foto: Albert van de Maat

Helicon MBO Boxtel houdt digitale open dag


Oriënteren op een nieuwe opleiding kan dit jaar ook al niet op de normale manier. De agrarische MBO-school Helicon Boxtel houdt daarom zondag 22 december een digitale open dag.

Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur is er een livestream waarin de verschillende opleidingen zoals veehouderij, hovenier en tuin- en landschapsinrichting worden toegelicht. Ook is het mogelijk om een-op-een gesprekken te hebben met docenten, worden er voorlichtingsfilmpjes uitgezonden en is er een mogelijkheid voor studenten om zich in te schrijven.

De presentaties per opleiding zijn op verschillende tijdens tussen 11.00 en 15.00 uur. Het precieze rooster is te vinden op www.opendagen.helicon.nl. Aanmelden voor de open dag is wel nodig en kan ook via die website.


VriendenLoterij schenkt Tabitta uit Boxtel 5.000 euro

Een hart onder de riem in coronatijd, dat kan iedereen wel gebruiken. Gym- en turnvereniging Tabitta kreeg zo'n steuntje in de rug: zij werd uitgeroepen tot een van de Clubs van de Week door de VriendenLoterij en ontving eenmalig 5.000 euro. De vereniging gaat de bijdrage gebruiken om haar locatie aan de Linnenbleker te verduurzamen.

,,Wij zijn heel blij!", meldt Jolanda Janssens van Tabitta. ,,We willen al een tijdje de turnzaal verduurzamen en dankzij dit financiële steuntje in de rug kunnen we eindelijk van start. We gaan beginnen met de hal, die gaan we isoleren.”

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met eind december schenkt de organisatie 5.000 euro aan honderd verenigingen voor een specifiek doel of een maatschappelijk project.


Jonge, talentvolle celliste Hanneke Rouw speelt Bach

Celliste Hanneke Rouw geeft zaterdag 12 december een soloconcert in de reeks Klassiek in de Kerken. Het optreden vindt plaats in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel en duurt van 16.00 tot 17.00 uur. De jonge, talentvolle muzikante speelt twee suites voor cello van J.S. Bach.

De stukken worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor dit instrument. Het programma bestaat uit de Suite II in D minor en Suite III in C major. De muziek is veeleisend en drukt veel emotie uit. De intimiteit en de sfeer hebben ervoor gezorgd dat deze stukken tot de meest geliefde werken van Bach worden gerekend.

Rouw speelt al cello vanaf haar achtste jaar. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn. Op diezelfde leeftijd won ze een eervolle vermelding op het prestigieuze Prinses Christina Concours. Ze deed inspiratie op uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma. Hanneke speelt op een mooie Duitse cello die is gemaakt begin 20e eeuw. Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de stichting Eigen Muziekinstrument.

De toegangsprijs tot het concert bedraagt 15 euro, jongeren tot en met zestien jaar mogen gratis naar binnen. De coronamaatregelen worden in acht genomen. Er is plaats voor dertig mensen. Reserveren is verplicht via e-mailadres: reserveren@klassiekindekerken.nl. Bezoekers dienen ook mondkapjes te dragen.