De drie bandleden van Bambi Choclate FC van links naar rechts William van Houtum, oprichter Michel Geelen en Rogier van Lieshout. (Foto: eigen collectie).
De drie bandleden van Bambi Choclate FC van links naar rechts William van Houtum, oprichter Michel Geelen en Rogier van Lieshout. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

BAMBI CHOCLATE FC VOLGT VOORBEELD VAN GROTE ARTIESTEN

Boxtelse band brengt cassettebandje uit

RENS VAN DEN ELSEN

Na vinyl lijkt ook het cassettebandje weer helemaal terug. Grote artiesten brengen hun muziek naast alle digitale kanalen, cd en elpee ook weer uit op de populaire geluidsdrager uit de jaren zeventig en tachtig. Ook de nieuwe Boxtelse punkformatie Bambi Choclate FC brengt haar debuut uit op magneetband.

Bambi Choclate FC is de nieuwe band van Boxtelaar Michel Geelen die tevens actief is in Death Star Discotheque. De formatie speelt garage-punk, een genre dat haar oorsprong heeft in de jaren zestig, maar vooral populairder werd tussen de jaren negentig en begin 2000 door bands als The Oblivians, The Gories en The Humpers.

VIJF STERREN

Begin dit jaar bracht Bambi Choclate FC haar debuutalbum al uit, maar het verscheen alleen digitaal. Geelen zag echter dat de dertien korte nummers goed werden ontvangen binnen de scene. ,,Op een van de grootste popsites van Nederland, Festivalinfo.nl, kregen we zelfs vijf sterren", laat hij weten.

Saillant detail is dat de Boxtelaar het album helemaal alleen heeft opgenomen. Van een band was op dat moment nog geen sprake. Geelen speelde zelf gitaar en drums en verzorgde ook de zang.

NOSTALGIE

Het Nederlandse label Harry Records, dat alleen muziek op cassettes uitbrengt, was volgens de Boxtelse muzikant enthousiast over het debuutalbum en heeft besloten om het nu uit te brengen. Het gaat om een zeer gelimiteerde oplage, tussen de vijftig en honderd exemplaren, die verschijnt op donderdag 3 december. Geelen: ,,Waarom op cassette? Het is goedkoop en het heeft natuurlijk nostalgische waarde."

VORMGEVEN

Inmiddels heeft de Boxtelse muzikant zijn band vormgegeven. Geelen vond zijn bassist in Liempdenaar William van Houtum, onder meer bekend van de formaties VanBakkus en Milestones from the Underground Scene. Rogier van Lieshout uit 's-Hertogenbosch werd gevraagd om de drumpartijen op zich te nemen.

Hoewel de debuutplaat nu fysiek nog een keer wordt uitgegeven, staat voor begin 2021 al een nieuw album gepland. Ook wil het punktrio live op gaan treden als de podia weer open mogen.

Het album is te beluisteren via bambichoclatefc.bandcamp.com/releases. De cassette kost acht euro en is te bestellen via harryrecords.bandcamp.com/


p De drie bandleden van Bambi Choclate FC van links naar rechts William van Houtum, oprichter Michel Geelen en Rogier van Lieshout. (Foto: eigen collectie).


KERSTBOMEN IN ALLE KERNEN KOMEN VOL WENSEN TE HANGEN

BELL op zoek naar mooie dromen

Om de Esschenaren te verwelkomen bij de gemeente Boxtel is stichting BELL bezig met het maken van een korte film. Hierin krijgt Esch op een symbolische manier een warm welkom. Voor de opnamen is BELL op zoek naar dromen van bewoners uit Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel.

Wie een langgekoesterde wens heeft, een bijzonder voorruitzicht of juist een steeds terugkerende droom, kan dat delen met BELL. Meedoen kan door een mail te sturen naar stichtingbell@gmail.com.

Naast de film komen begin december in alle kernen kerstbomen te staan. Daarin mogen inwoners hun eigen wens ophangen middels de kerstBELL hiernaast. Deze dient dan wel winterproof gemaakt te worden.

Rond de jaarwisseling zal de film te zien zijn via Omroep Dommelland en diverse sociale mediakanalen. Een karavaan zal dit op oudejaarsdag aankondigen.

Afbeelding
Afbeelding