Afbeelding
Foto: YouTube

GEEN FESTIVITEITEN, MAAR WEL EEN LIED

Dorini's toch muzikaal actief voor carnaval


RENS VAN DEN ELSEN

Normaal gesproken is d'n elfde van d'n elfde voor Dorien Habraken de start voor een hele reeks optredens met haar carnavalsact De Dorini's. Maar dit leutseizoen zit ze, zoals iedereen, aan huis gekluisterd. Toch heeft de Boxtelse feestzangeres niet stilgezeten op muzikaal gebied.

In het grootste geheim werkte ze samen met haar partner Ellis van Erp aan een nieuwe tekst op haar carnavalshit Solonaise uit 2018. Dat nummer schreef ze toen omdat haar muzikale evenknie Marlou van Griensven besloot om te stoppen met De Dorini's. Habraken ging vanaf dat moment alleen verder.

SOLONAISE

De heruitgave van het nummer heet nu Solonaise Quarantaine en gaat, hoe kan het ook anders, over het feit dat carnaval thuis gevierd gaat worden. Habraken: ,,Ik was bezig met een nieuw nummer, maar het couplet van Solonaise past natuurlijk helemaal in deze tijd."

In de bijbehorende videoclip viert ze dan ook een feestje in haar eigen huiskamer en neemt ze alle rollen op zich. ,,Normaal heb ik mijn vriendinnen die de gekke stukjes invullen, maar nu moest ik zelf aan de slag. Dat voelde wel een beetje gek", geeft Habraken aan. Ze werkte ook mee aan de videoclip die zo'n beetje alle Brabantse carnavalsartiesten van naam samen bracht. Het nummer Doorgaon! ging op 11 november in première. Hoewel haar rol in het nummer slecht beperkt is gebleven tot wat springen en meezingen, vindt de Boxtelse het een hele eer dat ze gevraagd is om mee te doen. ,,Ze vinden me blijkbaar bekend genoeg in het wereldje, dus dat doet me goed. Ik zou eerlijk gezegd ook wel een beetje teleurgesteld zijn als ik de clip zou zien en ik er niet in zou zetten", grinnikt Habraken.

De opbrengst van het nummer gaat naar een goed doel: stichting Muziekids.

VIDEOBOODSCHAP

Voorlopig blijft het hier even bij voor Habraken. ,,Er stonden al een aantal boekingen, maar dat is allemaal on hold gezet. Wellicht gaat er nog wat online gebeuren, maar dat is afwachten. Voor nu spreek ik soms videoboodschappen in voor carnavalsclubs of spotifylijstjes. Hopelijk kan er straks toch nog iets gedaan worden qua optredens..."



q Opname uit de video van het carnavalsnummer Doorgaon! van Niet Altijd Rozengeur. Dorien Habraken zingt hierin mee dat het leutfeest in haar hart blijft. (Foto: YouTube).


ENTERTAINMENT TIJDENS CORONAPERIODE

Café Le Temps Perdu komt met online tv-show

RENS VAN DEN ELSEN

Om de stilte in deze coronatijd een beetje te doorbreken houdt het team van eetcafé Le Temps Perdu morgen, vrijdag 20 november een online tv-show. Vier Boxtelse presentatoren brengen dan een avondvullend programma met verschillende spelletjes.

Dit concept werd eerder al in Haaren succesvol uitgerold door dezelfde organisatie als de online bingo. Dit keer is de deelname echter een stuk interactiever. Zo is er een speciale app gemaakt waarmee deelnemers aan de spelletjes mee kunnen doen. Voor de mensen die wat minder handig zijn met een smartphone of tablet is er een spelkaart.

De kaart en toegang tot de app kosten veertien euro. Daarbij maakt iedereen kans op verschillende prijzen zoals een ballonvaart voor twee personen, een parachutesprong, een fiets, gourmetstellen, boodschappenpakketten en ga zo maar door. Uitbater Claire Wijnstok van Le Temps Perdu is blij dat na de bingoavond in mei ondernemers ook nu weer mee willen doen. ,,Het is op dit moment toch zo'n beetje de hoogste vorm van vermaak die we kunnen bieden", laat ze weten.

MELOENENJACHT

De tv-show staat bol van de spelletjes, zoals verschillende quizzen, ook weer tweetal bingomomenten en de Meloenenjacht. ,,Wat dat precies in gaat houden, ziet iedereen morgen", geeft Wijnstok mysterieus aan. De spelers kunnen in elk geval met elkaar op afstand de strijd aangaan om een van de vele prijzen in de wacht te slepen.

De presentatie is dit keer in handen van de uitbater zelf, samen met haar compagnon Tom Kurstjens, Frederique van der Meijden en Jan Pennings. Een deel van de opbrengst gaat naar stichting Met Je Hart.

De grote online tv-show is vrijdag vanaf 20.00 uur live te volgen via de website www.youtube.com/degroteonlinetvshow.

Afbeelding
Afbeelding