Decemberquiz Heemkunde over Boxtelse geschiedenis


Om inwoners in deze bizarre coronatijd een spannende afleiding te bieden, houdt Heemkunde Boxtel in december een grote quiz waaraan iedereen kan deelnemen. De vragen hebben betrekking op de lokale geschiedenis. De vragen en uitslagen zullen worden afgedrukt in de huis-aan-huisbladen De Meierij Boxtel en DeMooiBoxtelKrant.

De quiz telt vier ronden met vijftien multiplechoicevragen die respectievelijk op 2, 9, 16 en 23 december worden gepubliceerd. ,,De meeste Boxtelaren zullen het overgrote deel van de vragen juist kunnen beantwoorden, zij het soms na enig zoek- en denkwerk", geeft secretaris Christ van Eekelen van Heemkunde Boxtel aan.

Alle antwoorden zijn te vinden op de website www.heemkundeboxtel.nl of op www.beeldbankboxtel.nl.

PRIJZENPAKKET

Bij elke vragenronde stelt de heemkundevereniging prijzen beschikbaar voor de tien beste inzendingen: een VVV-bon van 25 euro, twee boeken ‘Baanderheren, Boeren & Burgers’ (auteur Jean Coenen) en zeven boeken die oud-heemkundevoorzitter Piet Dorenbosch schreef over de Sint-Petruskerk. Voor degene die de hoogste score over vier ronden behaald, ligt de hoofdprijs klaar: een VVV-bon van honderd euro.

ANTWOORDEN

De juiste antwoorden en de prijswinnaars worden telkens in de daarop volgende week gepubliceerd. Behalve het bieden van ontspanning wil Heemkunde Boxtel met deze quiz de belangstelling voor en de kennis van lokaal materiaal en immaterieel erfgoed ook buiten de eigen kring van heemkundeleden aanwakkeren.