Voorzitter Toon van der Sloot (rechts) van de Vincentiusvereniging reikt een van de cheques uit aan Barry van Brakel. Hij kreeg 1.500 euro voor WensAmbulance Brabant.
Voorzitter Toon van der Sloot (rechts) van de Vincentiusvereniging reikt een van de cheques uit aan Barry van Brakel. Hij kreeg 1.500 euro voor WensAmbulance Brabant. Foto: Peter de Koning.

Vincentius verdeelt 15.000 euro

HENK VAN WEERT


Vincentiusvereniging Boxtel verdeelde vorige week donderdag 15.000 euro onder twaalf goede doelen die zich bezighouden met armoede- en eenzaamheidsbestrijding. Het gaat om lokale organisaties of kleinschalige buitenlandse projecten waarbij inwoners van de gemeente Boxtel zijn betrokken.

Jaarlijks verdeelt de plaatselijke Vincentiusvereniging de opbrengsten van haar kringloopwarenhuis. Inkomsten die niet nodig zijn voor de financiering van de eigen verenigingsactiviteiten worden geschonken aan goede doelen, die door vrijwilligers worden genomineerd.

Een stemming onder hen leidt uiteindelijk tot toekenning van een bedrag. Er werden donaties verdeeld onder Voedselbank Boxtel (4.500 euro), Voedseltuin (2.000), opvanghuis Pierpaolo Flesia (2.000), stichting Leergeld (1.500) en WensAmbulance Brabant (1.500). Daarnaast werden bedragen van 500 euro uitgedeeld aan Met Je Hart, ZSBO Ouderen in Regie, project goederen voor Roemenië, Jalihal bomen voor India, stichting Uruma Uganda, KBO en ontmoetingspunt ouderen Geitenwei.

VEEL AANLOOP

In februari betrok Vincentius een andere winkel. Het veel ruimere pand aan de Stationsstraat moest kort na de opening vanwege corona bijna twee maanden sluiten. Na de heropening wisten veel Boxtelaren en Liempdenaren het kringloopwarenhuis opnieuw te vinden, zowel om tweedehands goederen te doneren als om die te kopen.

,,We zijn dik tevreden over de aanloop. Het is druk als op vrijdag en zaterdag onze winkel open is”, vertelt voorzitter Toon van der Sloot. ,,Daardoor was het toch mogelijk om ook dit jaar 15.000 euro te schenken.” Daarnaast gaan ook, op aangepaste wijze, de grote kerstpakkettenactie en het Sint-Nicolaasfeest door.


p Voorzitter Toon van der Sloot (rechts) van de Vincentiusvereniging reikt een van de cheques uit aan Barry van Brakel. Hij kreeg 1.500 euro voor WensAmbulance Brabant. (Foto: Peter de Koning).