default
default Foto: Albert Stolwijk

BOUWVAKKERS TREKKEN 800 METER AAN LAWAAIWERING OP

Geluidsscherm Selissen krijgt gestalte

JULES HAMELEERS


Langs de A2 in Boxtel wordt momenteel de geplande geluidswal opgetrokken. De zeven meter hoge wanden verrijzen langs de rijksweg om de toekomstige wijk Heem van Selis te beschermen tegen het lawaai van de voorbijrazende auto's. In het grootschalige bouwproject tussen de Bosscheweg en de A2 komen 465 woningen.

Er komen twee schermen langs rijksweg A2. De eerste heeft een lengte van 150 meter en komt ten hoogte van de dassenburcht, de tweede is zo'n 650 meter lang en wordt meer in de richting van Liempde geplaatst.

De eerste fase van het nieuwbouwproject is al eerder begonnen. De 25 hoek- en rijtjeshuizen gericht op starters vlogen deze zomer over de toonbank. De woningen worden opgetrokken tussen eetcafé De Oude Ketting en het politiebureau aan de Bosscheweg. Er komen ook nog huurappartementen in dit eerste deel van het bouwproject. Het gaat om een tweetal woontorens van ieder zo'n 24 appartementen. Die worden gebouwd in opdracht van woonstichting Joost.

TWEEDE FASE

De voorbereidingen voor de tweede fase zijn ook al van start gegaan. Zo kunnen geïnteresseerden zich vanaf deze week inschrijven voor verschillende typen woningen. Die komen op de plek waar voorheen de kassen van hortensiakweker Van de Ven stonden. In totaal komen er in deze fase 56 koop- en twintig huurwoningen te staan.


p Bouwlieden trekken de geluidswal langs de A2 op voor de nieuwe wijk Heem van Selis. (Foto: Albert Stolwijk).