Decemberactie winkels Selissen start morgen al


HENK VAN WEERT

Om klanten te bedanken voor het shoppen in hun zaak, houdt winkeliersvereniging Selissen jaarlijks een decemberactie. Vanwege corona duurt die nu twee weken langer. Morgen, vrijdag 13 november worden de eerste zegeltje uitgereikt.

,,Andere jaren kon het winkelend publiek ook reizen winnen, maar die hebben we nu maar achterwege gelaten", vertelt voorzitter Bart van Roosmalen van de winkeliersvereniging. De eigenaar van bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat weet dat de decemberactie in trek is. ,,Daarom veranderen we er ook niets aan. Sterker nog, mensen die vorig jaar hun laatste spaarkaart niet helemaal vol hadden met zegeltjes, kunnen gewoon doorsparen."

Wel hebben de ondernemers vanwege de crisis wat extra en wat grotere prijzen beschikbaar gesteld. Van Roosmalen: ,,We zijn blij dat mensen ons nog altijd weten te blijven vinden en willen dat waarderen."

De te winnen prijzen werden andere jaren tentoongesteld in de etalage van kapsalon Puur, maar ook dat blijft vanwege corona achterwege. ,,Net als de prijsuitreiking na de kerstdagen. We willen geen toeloop creƫren. Prijswinnaars worden door ons opgebeld om een afspraak te maken wanneer ze hun cadeau af kunnen komen halen."

Alle winkeliers in de wijk doen mee aan de decemberactie. Bij elke vijf euro die mensen besteden, ontvangen zij een zegel. Volle spaarkaarten met tien zegels kunnen in het winkelcentrum worden ingeleverd. Via een trekking worden de prijswinnaars bepaald.