Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

VERKEERSLICTHTEN WORDEN VERNIELD MET VUURWERK

Vandalen mollen stoplicht Baroniestraat

JULES HAMELEERS

Het verkeerslicht op de hoek van de Baroniestraat en Annastraat is vorige week zondag vernield door vuurwerk. Het vandalisme vond voor dag en dauw plaats, rond kwart voor zes. Er zijn geen getuigen van het incident waardoor de politie weinig aanknopingspunten heeft voor het onderzoek.

Er zijn dus ook geen verdachten in beeld, waardoor het onderzoek niet verder uitgevoerd wordt door de politie. De gemeente heeft gisteren, woensdag 11 november, een nieuw armatuur geplaatst, waardoor de verkeersregelinstallatie nu weer werkt.

Op verkeerslichten in de Baroniestraat lijkt geen zegen te rusten: dit was de vierde keer dit jaar dat er een armatuur vervangen moest worden. De vorige keren was dat nodig op de hoek met de Molenstraat. De schade werd toen veroorzaakt door verkeersdeelnemers. De gemeente vermoedt dat trailers van vrachtwagens uitzwenken en de het verkeerslicht schampen, meldt een woordvoerder.

De zegsvrouw meldt ook dat de gemeente op dit moment uitzoekt of het armatuur aan de Molenstraat verplaatst kan worden. Het scheelt namelijk veel tijd, geld en moeite als deze minder vaak geraakt wordt.

p Het verkeerslicht op de hoek van de Baroniestraat en de Annastraat werd vernield door vuurwerk. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Verlenging expo MuBo

De lopende kunstexpositie en -markt Water & Vuur in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat is verlengd tot 1 februari 2021. Het gaat om een tentoonstelling van dertien kunstenaars met elk hun eigen discipline. De entree bedraagt vier euro, de museumkaart is geldig. Kinderen tot twaalf jaar zijn gratis, oudere jeugd betaalt twee euro. MuBo is vanwege corona nu nog gesloten, maar als de maatregelen versoepen geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.