Een afbeelding van de nieuwe indeling van winkelcentrum Oosterhof. De letters D, M en L Als het plan is uitgevoerd, gaan alle zaken er in oppervlakte op vooruit. Corné de Jong die spreekt namens de vereniging van eigenaren, hoopt dat de schop in het eerste kwartaal van 2021 de grond in kan.
Een afbeelding van de nieuwe indeling van winkelcentrum Oosterhof. De letters D, M en L Als het plan is uitgevoerd, gaan alle zaken er in oppervlakte op vooruit. Corné de Jong die spreekt namens de vereniging van eigenaren, hoopt dat de schop in het eerste kwartaal van 2021 de grond in kan. Foto: AMA Group/Associated Architecten

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING WINKELCENTRUM:

Zo wordt de indeling van Oosterhof

Vervolg voorpagina

De bovenstaande afbeelding illustreert in grote lijnen hoe het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof straks wordt ingericht. Het groene, gele en blauwgroene deel (letters DML) wordt straks de nieuwe Jumbo, de andere kleuren zijn de overige zaken in het winkelcentrum. ,,Er kunnen links en rechts nog enkele zaken veranderen in de huidige opzet, maar in principe is dit het idee in grote lijnen", zegt Corné de Jong namens de vereniging van eigenaren (vve).

Het Boxtelse winkelcentrum is dus feitelijk in twee kanten verdeeld: de westelijke zijde is voor de Jumbo met nog een klein deel voor cafetaria 't Lambertje en een nog niet ingevuld pandje. Het oostelijke deel is voor de overige ondernemers.

ONTMOETINGSPLEK

In het midden loopt het gangpad met een verbreding in het midden. Die verbreding moet - als het pand is opgeknapt - gaan fungeren als pleintje annex ontmoetingsplek. ,,Die heeft Oosterhof altijd al gehad, dus wilden we in het nieuwe plan ook terug laten komen", aldus De Jong.

Hij vervolgt: ,,Aan de omgeving verandert er in principe niet veel. Daar is de gemeente momenteel mee bezig weet ik en wordt in een volgende fase behandeld, maar valt buiten dit plan. Wat wel anders wordt, zijn de entrees." Die komen straks uit op de twee grote parkeerplaatsen aan de noord- en zuidzijde van het winkelcentrum, zoals de zien is op bovenstaande tekening.

Ten opzichte van de oude situatie (zie tekening onderaan) verdwijnen er dus twee toegangen: de momenteel veelgebruikte hoofdingang tegenover Princenlant en de inkom aan de oostzijde van het winkelcentrum, bij de apotheek.

METERS

Naast dat de uitstraling wordt opgefrist, ontstaat er meer ruimte in alle panden ten opzichte van de huidige situatie. Niet alleen voor Jumbo, maar ook de slager, bakker, schoenmaker, dierenspeciaalzaak, drogist, kapper en de reeds genoemde cafetaria worden dus groter. ,,Iedereen komt zo aan z'n meters. Het wordt ook tijd dat er iets gaat gebeuren", benadrukt voorzitter Hans van Erp van de winkeliersvereniging.

Tijdens de procedure rondom de omgevingsvergunningsaanvraag bij de gemeente kan er echter nog het een en ander wijzigen. Ook komt er nog een bezwaartermijn. Van Erp hoopt dat alles soepel en voortvarend verloopt: ,,We zijn bijna allemaal boven de vijftig jaar oud en kunnen niet nog enkele jaren wachten met investeren. Anders wordt het voor de ondernemers ook niet meer interessant." De Jong hoopt dat de schop in het eerste kwartaal van 2021 de grond in kan.


p Een afbeelding van de nieuwe indeling van winkelcentrum Oosterhof. Als het plan is uitgevoerd, gaan alle zaken er in oppervlakte op vooruit. Corné de Jong, die spreekt namens de vereniging van eigenaren, hoopt dat de schop in het eerste kwartaal van 2021 de grond in kan.


q De oude situatie van het winkelcentrum met daarop de vier entrees en rechtsboven de inmiddels lege voormalige Aldi-locatie. Die ruimte werd verhuurd door de Jumbo. De Veghelse grootgrutter zal nu flink groeien in Oosterhof, net als de andere winkels en zaken. (Afbeeldingen: AMA Group/Associated Architects BV).

De oude situatie van het winkelcentrum met daarop de vier entrees en rechtsboven de inmiddels lege voormalige Aldi-locatie. Die ruimte werd verhuurd door de Jumbo. De Veghelse grootgrutter zal nu flink groeien in Oosterhof, net als de andere winkels en zaken.