Carla van de Ven van De Knokkers ontvangt een cheque van 500 euro voor het peuter- en kleuterevenvement Donseendjesfeest uit handen van Jolanda Vessies.
Carla van de Ven van De Knokkers ontvangt een cheque van 500 euro voor het peuter- en kleuterevenvement Donseendjesfeest uit handen van Jolanda Vessies. Foto: eigen collectie.

Opbrengst carnavalsembleem naar Donseendjesfeest en DuckOut

De verkoop van geborduurde carnavalsemblemen in Boxtel is vorig leutseizoen succesvol verlopen. Het was voor het eerst dat de versieringen voor boerenkielen en andere kledij aan de man werden gebracht. Het Donseendjesfeest en DuckOut deelden de opbrengst en ontvingen gisteren, op d'n elfde van d'n elfde, elk 500 euro.

Erna Steenbekkers, Jolanda Vessies en Fred van Dijk, drie verstokte Waggelaars, namen vorig jaar op persoonlijke titel het initiatief om de kleurige emblemen te laten vervaardigen. Elk jaar wordt er een ander ontwerp gekozen, zo is de bedoeling. Het drietal treft het niet. Meteen het tweede jaar al gooit het coronavirus roet in het eten. Nu alle openbare carnavalsactiviteiten in Eendengat zijn afgeblazen, blijft ook een nieuw embleem achterwege.

In 2022 zal zeker weer een embleem verschijnen, beloven de initiatiefnemers. Het ontwerp is al in de maak en ook over de besteding van de opbrengst zijn al ideeën, meldde Vessies deze week. Toch kunnen organisatoren van carnavaleske activiteiten in Boxtel nog altijd een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. Dat kan via e-mail: embleem.indegat@gmail.com.


Links ontvangt Carla van der Ven een cheque van 500 euro voor het peuter- en kleuterevenvement Donseendjesfeest uit handen van Jolanda Vessies. Rechts overhandigt Erna Steenbekkers zo'n zelfde bedrag aan Yasmine Melis voor voor tienercarnaval DuckOut dat vorig jaar de tweede editie beleefde. (Foto's: eigen collectie).

Erna Steenbekkers (links) overhandigt zo'n zelfde bedrag aan Yasmine Melis voor voor tienercarnaval DuckOut dat vorig jaar de tweede editie beleefde.