Afbeelding
Foto:

Boxtelse kwekdeuntjes in Waggel Top 33 op Radio TL


Geen carnavalsprins en ook geen openbare festiviteiten in het Boxtelse spotrijk Eendengat. Nu de elfde van de elfde is gepasseerd, probeert het lokale online-station Radio TL de Waggelaars en Donseendjes thuis een beetje in de leutstemming te brengen. Zaterdagavond 14 november wordt een heuse Waggel Top 33 uitgezonden.

De uitzending met Boxtelse carnavalsmuziek is zaterdag van 20.00 tot circa 22.00 uur niet alleen op www.radiotl.nl te beluisteren, maar ook via het tv-kanaal van de lokale omroep Dommelland. Daar worden ook carnavalsfoto's vertoond, meldt Alex van Vreede, een van de vrijwilligers die actief is voor de internetradio van deejay Frank Stans.

Van Vreede, ook voorzitter van De Agterblijvers, de grootste Boxtelse carnavalsclub, heeft alle collega-verenigingen aangeschreven met het verzoek hun leden een eigen hitlijst met lokale waggelkrakers in te laten sturen. Op die manier hoopt Van Vreede tot een mooie afspeellijst te komen. Bovendien heeft hij de medewerking gekregen van oud-prins Donald III die vrijwel alle opnames van kwekdeuntjes vanaf het begin van de jaren zeventig heeft gedigitaliseerd. Wie ook suggesties heeft voor de Waggel Top 33 kan e-mailen naar avanvreede@gmail.com.

p Hoes van een van de eerste singles die de toenmalige prinsenvereniging De Waggelaars in 1973 uitbracht. Het lied Een(d) + Een(d) = 11 werd uitgebracht bij het elfjarig bestaan van openbaar carnaval in Boxtel. (Foto: collectie Henk van Weert).