De leden van Scout Angels ontvingen vanwege het zilveren jubileum een mok met hun naam erop en snoepgoed erin. (Foto: eigen collectie).
De leden van Scout Angels ontvingen vanwege het zilveren jubileum een mok met hun naam erop en snoepgoed erin. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

JEUGD MET BEPERKING AL 25 JAAR WELKOM IN BLOKHUT WICKIUP

Scout-Angels 'vieren' zilveren feest

Dankzij de nieuwe blokhut Wickiup aan de Molenwijkseweg kon begin november 1995 Scouting Boxtel eindelijk een groep starten voor jongeren met een beperking: Scout-Angels. De huidige dertien leden vierden het zilveren jubileum zaterdag met een online bijeenkomst; een dag eerder ontvingen ze allemaal een met snoepgoed gevulde mok. Met hun eigen naam erop.

Het idee voor de oprichting van de scoutinggroep voor jongeren met een beperking ontstond al enkele jaren eerder bij Ine van den Biggelaar. De oude blokhut aan de Ridder van Cuijkstraat was er echter niet op toegerust om deze doelgroep te ontvangen. Samen met een andere leidster van de vereniging werkte zij het plan verder uit, waarna de groep in november 1995 dan eindelijk haar eerste opkomst had in de nieuwe blokhut.

KAMPEREN

Uiteraard was het de bedoeling het zilveren bestaansjubileum feestelijk te vieren. ,,We wilden groots uitpakken met een lang weekend op een kampeerboerderij, maar helaas kan dat onder de huidige omstandigheden niet doorgaan. Maar van uitstel komt geen afstelā€, aldus Van den Biggelaar.

Scout-Angels telde bij de start zes leden en dat aantal groeide uiteindelijk naar dertien nu. De kinderen met een leerachterstand, dyslexie, dyscalculie en/of autisme-spectrumstoornis worden begeleid door vijf leden van Scouting Boxtel, twee van hen doen dat al sinds de oprichting.

Er melden zich nog altijd nieuwe leden aan en daarvoor is voldoende ruimte, meldt de club. Belangstellenden kunnen drie keer gratis meedoen met een activiteit. Daarvoor kunnen zij zich melden via gratiskijken@scoutingboxtel.nl. De minimum leeftijd is acht jaar.

De plaatselijk scoutingclub heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar uit Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. En dus ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft eigen programma's. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp.

Afbeelding