CENTRAAL ZORGLOKET PAST WERKWIJZE AAN

WegWijs werkt voortaan met vast aanspreekpunt

HENK VAN WEERT

WegWijs in voormalig klooster Sint-Ursula aan de Baroniestraat is al vele jaren hét centrale loket voor alle hulpvragen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook minima kloppen er aan, onder meer voor schuldhulpverlening. Voortaan kunnen inwoners van Boxtel er ook terecht met vragen over jeugdhulp of werk en inkomen. Wijkteams werken met één casemanager per huishouden.

Inwoners van de gemeente Boxtel met problematiek op meerdere terreinen werden tot vorig jaar begeleid door verschillende dienstverleners. Elk van hen had zijn of haar eigen specialisme. Vanaf nu krijgt een hulpvrager te maken met een eigen casemanager die zijn totaalplaatje kent. Wethouder Lestrade verwacht dat daardoor beter advies wordt gegeven en sneller wordt ingespeeld op eventuele onverwachte zaken. Mede om extra hulpmaatregelen te voorkomen.

Naast een vast aanspreekpunt voor cliënten moet ook een centraal telefoonnummer tot efficiëntere hulpverlening leiden op het gebied van zorg, schuldhulpverlening en wonen. De wethouder verwacht dat de bereikbaarheid verbeterd en service voor de inwoners hoger wordt: ,,Meldingen komen binnen op één plek. Vervolgens wordt vanuit daar de vraag intern gekoppeld aan de juiste professional. Hierdoor worden onze inwoners sneller en beter geholpen.”

WIJKGERICHT WERKEN

De wijzigingen bij WegWijs zijn mogelijk omdat de Boxtelse hulpteams sinds vorig jaar november anders werken. Voorheen waren ze georganiseerd rondom een thema of discipline, momenteel werken ze gebiedsgericht, per wijk dus. Lestrade: ,,Een bekend gezicht in de wijk geeft een vertrouwd gevoel. Zo kan er ook een band worden opgebouwd tussen het team en de buurt.”

WegWijs is het gemeentelijke loket voor alle vragen op het gebied van zorg, welzijn, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening, opvoeden, opgroeien en wonen. Het hulploket is gevestigd in Sint-Ursula aan de Baroniestraat, waar medewerkers cliënten onder meer informeren, adviseren en verwijzen. Inwoners kunnen bellen met één centraal nummer: (0411) 65 59 11. Ook staat er een contactformulier op de website van de gemeente.


Kort nieuws


Vrouwen Contact Boxtel

Vrouwen Contact Boxtel heeft alle activiteiten afgelast tot en met 6 januari 2021. Door het toenemende aantal coronabesmettingen, vindt het bestuur het niet langer verantwoord bijeenkomsten te houden. Zodra het kan, starten deze weer op.