De goodiebag voor ruim negenhonderd mantelzorgers kon alleen gevuld worden dankzij ruimhartige steun van lokale ondernemers. Bart van Roosmalen van bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat was een van de deelnemers. Hij overhandigde een tasje aan mantelzorger Mya van der Horst-Leermakers. Chris d'Havé coördineerde de distributie in Lennisheuvel. (Foto: Bas van den Biggelaar).
De goodiebag voor ruim negenhonderd mantelzorgers kon alleen gevuld worden dankzij ruimhartige steun van lokale ondernemers. Bart van Roosmalen van bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat was een van de deelnemers. Hij overhandigde een tasje aan mantelzorger Mya van der Horst-Leermakers. Chris d'Havé coördineerde de distributie in Lennisheuvel. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

ONDERNEMERS VULLEN TAS CONTOURDETWERN MET PRESENTJES

Goodiebags voor 900 mantelzorgers

HENK VAN WEERT

Momenteel worden in Boxtel ruim negenhonderd goodiebags verspreid onder evenzoveel mantelzorgers. Via bemiddeling van stichting Brabants Centrum bleken veel lokale ondernemers bereid daaraan een bijdrage te leveren. En zo groeide het mantelzorgcompliment waarvoor de gemeente 15 euro beschikbaar had, uit tot een verrassingspakket met een veelvoud aan waarde van dat bedrag.

De tasjes vormen het alternatief voor het landelijke mantelzorgcompliment dat door de jaren heen door bezuinigingen in waarde was teruggelopen, het begon ooit met tweehonderd euro. ,,Toen in juni van dit jaar bleek dat er nog maar vijftien euro per persoon beschikbaar was, ben ik samen met de klankbordgroep gaan nadenken over een leuke manier om mantelzorgers toch te waarderen met dit budget", vertelt coördinator Veerle Slosse van welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Het leidde tot het idee om alle mantelzorgers met een presentje te verrassen en tegelijk lokale ondernemers daarbij te betrekken. ,,Om ook hen een hart onder de riem te steken in deze ook moeilijke tijd."

HULP BRABANTS CENTRUM

Slosse klopte voor hulp aan bij directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum. Die was bereid zijn contacten in ondernemend Boxtel aan te schrijven met de vraag of zij een kortingsbon wilden geven om die samen met verschillende verwenproducten aan te bieden aan alle mantelzorgers.

Aan die oproep werd in groten getale gevolg gegeven. Bloemsierkunst Marimba, Proef! Culinair, DA Van den Biggelaar en Bruna leverden tegen korting mooie producten. Bosch Wijnkopers stelde voor elke goodiebag een gratis fles wijn beschikbaar en De Inspiratiebon maakte een scheurkalender. ,,Zo is het een heel mooi tasje geworden die uiteindelijk veel meer waard is dan de oorspronkelijke vijftien euro", aldus Slosse. De tasjes werden gevuld door medewerkers van werkvoorzieningschap WSD.

Wethouder Marusjka Lestrade nam maandag symbolisch ook een tasje in ontvangst uit handen van Slosse. Eigenlijk zou Lestrade zo'n tasje uitreiken aan een mantelzorger, maar dat bleek vanwege de aangescherpte coronaregels wat moeilijk. De wethouder reageerde enthousiast op het eindresultaat: ,,Fantastisch dat dit zo opgepakt is door ContourdeTwern. Mantelzorgers verdienen het zó om af en toe in het zonnetje gezet te worden. Het aantal mantelzorgers per hulpbehoevende daalt almaar, dus wordt het allemaal veel moeilijker te organiseren én veel zwaarder. Het is echt noodzakelijk dat we met z'n allen blijven omkijken naar elkaar en blijven zorgen voor onze naasten."

BEDANKEN

Slosse is onder de indruk van de medewerking die de ondernemers aan de dag legden. ,,Ik wil daarom allen die mee hebben gedaan aan deze actie bedanken voor het feit dat zij mantelzorgers een warm hart toedragen." Voorts spreekt de mantelzorgcoördinator haar dank uit aan alle vrijwilligers die de tasjes bezorgen. Ook kreeg ze veel hulp van de werkgroep Samen Ouder Worden in Boxtel die hielp met de verdeling via contacten met de vrijwilligersorganisaties.

p De goodiebag voor de mantelzorgers kon alleen gevuld worden dankzij ruimhartige steun van lokale ondernemers. Bart van Roosmalen van bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat was een van de deelnemers en overhandige dinsdag zo'n tasje aan mantelzorger Mya van der Horst-Leermakers. Rechts Chris d'Havé die de distributie van de goodiebags in Lennisheuvel coördineert. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Videoportretten

Omroep Dommelland heeft videoportretten gemaakt van alle Boxtelse lijsttrekkers. Die worden dagelijks uitgezonden en zijn ook op het YouTube-kanaal te zien.. Doel van de makers is om ook de mens achter de lijsttrekker te laten zien. Omroep Dommelland is te bekijken op de volgende kanalen: Ziggo (47), KPN/Telfort (1465), XS4ALL (1465), T-Mobile (849), Glasvezelnet Solcon (811), via de Lokale Omroep App of via de website.


Wethouder Marusjka Lestrade (links) nam maandagochtend symbolisch een van de ruim negenhonderd goodiebags in ontvangst uit handen van Veerle Slosse van ContourdeTwern.