GANG NAAR DE STEMBUS IN AANTOCHT

Verkiezingskoorts Boxtel beperkt zich tot media

Om goed geïnformeerd en voorbereid de gang naar de stembus te maken op woensdag 18 november, publiceert Brabants Centrum vandaag haar speciale verkiezingseditie. Doordat partijen nauwelijks de straat op konden om campagne te voeren, zijn vooral aangewezen op de diverse media. In deze krant komen alle lijsttrekkers uitgebreid aan het woord en bovendien worden de belangrijkste standpunten in een kieswijzer kernachtig naast elkaar gezet.

De kieswijzer is een overzicht aan de hand van zeven politieke thema's. Redacteur Pål Jansen spitte de verkiezingsprogramma door en belicht de meningen van alle partijen in het kort. Het concept is eenvoudig: kruis de vakken aan waar u het mee eens bent en het wordt vanzelf duidelijk welke van de acht partijen het dichtst bij u staat. En wie daar nog niet genoeg aan heeft: de acht lijsttrekkers lichten hun belangrijkste uitgangspunten nog eens uitgebreid toe.

ONDER DE LOEP

De voorbije weken werd de huidige bestuursperiode geanalyseerd en verschenen interviews met jonge politici die de gemeenteraad bestormen en met twee vertrekkende wethouders. Bovendien werden politieke thema's als verkeer & infrastructuur, sociaal domein en woningbouw onder de loep genomen. Vandaag volgt een artikel over duurzaamheid, al jaren hét uithangbord van de gemeente Boxtel.

Stichting Brabants Centrum beseft dat het geen normaal verkiezingsjaar is. ,,Daarom is het extra belangrijk om helder en afgewogen de standpunten weer te geven. Daarin is de redactie geslaagd", zegt directeur Henk van der Zee.

Boxtel kiest voortijdig een nieuwe gemeenteraad vanwege de toevoeging van het dorp Esch aan de gemeente.