ZIEKENHUIS OPENT LIEMPDSE PRIKLOCATIE

Bloedprikpost JBZ in D'n Liempdsen Herd

Een jaar lang kunnen Liempdenaren voor bloedprikken terecht in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. Komende woensdag 18 november opent het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) daar een prikpost. Die is elke woensdag geopend van 08.30 tot 10.00 uur.

Het JBZ en Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) hebben begin deze maand een huurovereenkomst afgesloten voor de wekelijkse bloedprikpost. De overeenkomst van één jaar kan mogelijk leiden tot een verlenging, evenals een uitbreiding van de priktijden.

Voorzitter Tossy de Man van SPPiLL is enthousiast over de extra huurder: ,,De bloedprikpost past prima in onze functie als ontmoetingscentrum voor Liempde. Door de centrale ligging van D’n Liempdsen Herd is de locatie zeer geschikt en ook goed bereikbaar voor de inwoners. Bovendien draagt het bij aan de exploitatie van het bezoekerscentrum.”

Afspraak maken

JBZ breidt momenteel zijn bloedpriklocaties in de regio uit. Zo zijn er ook prikposten in Boxtel en omliggende plaatsen als Schijndel en Sint-Michielsgestel. Een actueel overzicht staat op www.jbz.nl/prikposten.

Bloed prikken kan alleen op afspraak na een verwijzing van de (huis)arts of verloskundige. Voorts kunnen mensen zich aanmelden via de webpagina www.jbz.nl/prikafspraak.


Gemonde viert carnavalsfeest ook net even anders

Geen 11-11 en Avondwandeltocht in Mullukzuipertjesland, maar de carnavalsorganisatie in Gemonde gaat zich wel hard maken voor activiteiten in het nieuwe jaar.

Zo wordt de 1+1=11 Sjow, waarbij de jeugdprins wordt gekozen, middels een livestream uitgezonden op zondag 3 januari. Ook brengt het bestuur van De Mullukzuipertjes net als anders een carnavalskrant uit 'om de sfeer te kunnen proeven'. Het dorp krijgt een carnavaleske aankleding en er worden tijdens carnaval activiteiten op school en online georganiseerd, zoals een bingo, versier- en verkleedwedstrijden. Voorzitter Marina Schneider nodigt iedereen uit om hiervoor leuke ideeën in te sturen. Dat kan via e-mailadres info@mullukzuipertjes.nl.