José Kelders (rechts) en Lisette Braken zijn druk in de weer met het wedstrijdelement voor de Sinterklaasvariant op de populaire 'berenjacht'. (Foto: Gerard Schalkx).
José Kelders (rechts) en Lisette Braken zijn druk in de weer met het wedstrijdelement voor de Sinterklaasvariant op de populaire 'berenjacht'. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

LISETTE EN JOSÉ BEDENKEN ALTERNATIEF VOOR KINDERFEEST

'Jacht' op Sinterklaas in Liempde

De intocht van Sinterklaas gaat dit jaar weliswaar niet door in Liempde, maar Lisette Braken en José Kelders laten zich daardoor niet zomaar uit het veld slaan. Het duo heeft een Sint-variant op de berenjacht bedacht.

Kelders en Braken zetten zich jaarlijks in voor de Sinterklaasactiviteiten, respectievelijk bij buurtvereniging Roderweg en met stichting Algemeen Belang Liempde. Dus toen het nieuws vanuit Spanje arriveerde dat er dit jaar geen intocht zou zijn in het dorp, vond het duo dat er toch iets moest gebeuren.

Dus roepen ze alle Liempdenaren die in de bebouwde kom wonen, op om vanaf zaterdag 14 november tot aan de verjaardag van de goedheiligman een geknutselde Sint, Piet of stoomboot voor hun raam te plaatsen.

WEDSTRIJD

Het mes snijdt volgens het duo aan twee kanten. Naast dat de Liempdse gevels gezellig feestelijk worden uitgedost, ontstaat er ook een wandelroute. Deelnemen is dus niet alleen sfeervol, maar ook gezond. ,,We willen bij de knutselwerkjes bovendien letters plaatsen zodat er ook nog een wedstrijd aan de tocht verbonden is. De letters vormen samen een zin. Onder de juiste inzendingen verloten we een prijsje", aldus de Liempdenaren.

De adressen die deelnemen, hebben Kelders en Braken gemarkeerd op een digitale kaart zodat gezinnen weten waar ze moeten zoeken. Deze staat op de website www.liempde.info. Het tweetal roept iedereen op rekening te houden met de coronamaatregelen. ,,We willen zeker niet promoten om er een massale rondgang van te maken, maar met een gezin of klein groepje is het zeker mogelijk om de route te lopen met de geldende regels."

Wie nog mee wil doen aan de adressenroute en ook een letter op het raam wil plakken, kan zich nog tot en met morgen, vrijdag 13 november opgeven. Dit is mogelijk door een bericht met adresgegevens te sturen naar telefoonnummer 06-12 20 68 86. De oplossingen van de prijsvraag kunnen onder vermelding van naam en adres in de brievenbus op de Oude Postbaan 13 of op Heidonk 29 worden gedeponeerd tot uiterlijk zaterdag 5 december.


p José Kelders (rechts) en Lisette Braken zijn druk in de weer met het wedstrijdelement voor de Sinterklaasvariant op de populaire 'berenjacht'. (Foto: Gerard Schalkx).