Geen drommen mensen rondom Lilian Marijnissen, partijleider van de landelijke SP en fractievoorzitter namens de socialisten in de Tweede Kamer. Toch was het bezoek aan Boxtel waardevol, aldus SP-wethouder Eric van den Broek. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Geen drommen mensen rondom Lilian Marijnissen, partijleider van de landelijke SP en fractievoorzitter namens de socialisten in de Tweede Kamer. Toch was het bezoek aan Boxtel waardevol, aldus SP-wethouder Eric van den Broek. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

SP-WETHOUDER ERIC VANDEN BROEK LEIDT ZIJN PARTIJLEIDER ROND

Lilian Marijnissen op bezoek in Boxtel

Een grootse happening werd het bezoek van Lilian Marijnissen van de SP aan de plaatselijke afdeling niet. Bijna incognito trok ze vrijdag over de weekmarkt, want: mondkapje. Desalniettemin vond lijsttrekker en wethouderskandidaat Eric van den Broek het bezoek van zijn fractievoorzitter in de Tweede Kamer waardevol.

Marijnissen werd in het gemeentehuis ontvangen door Van den Broek en ontmoette enkele vrijwilligers van de plaatselijke SP. Niet iedereen overigens: wegens het heersende virus was de organisatie er zeer op gebrand om alles aan de coronamaatregelen te laten voldoen.

Zo kwam het dat Van den Broek en Marijnissen, bedekt met een mondkapje, niet heel erg herkenbaar over de Markt struinden. Toch was het een belangrijk werkbezoek, schreef Van den Broek dezelfde dag op zijn Facebookpagina.

Naast een wandeling over de Markt, sprak het landelijke SP-boegbeeld met diverse lokale ondernemers. Zoals Natasja Willems van Natasja Fashion en Richard Strik van Kwalitaria Strik. Ook ontmoette ze Luc Broos van het Centrummanagement om over de samenwerking tussen ondernemers te praten. Voorts bracht de SP'er een bezoek aan het Wereldhuis en de naastgelegen Voedselbank, waar ze ontvangen werd door Corrie Pijnenburg en voorzitter Ab Gilhaus. Die laatste informeerde Marijnissen onder meer over de druk die Covid-19 zet op het vrijwilligersbestand en de noodzaak om juist nu open te zijn.