Afbeelding
Foto: Daisy Renders

What's Up, Sanne & Fenna?


Er zijn best veel kinderen met een hut in de tuin. Maar eentje die drie meter hoog en 1,90 meter breed is? Nee, dat kan weinig jeugd zeggen. De tienjarige Fenna Wagenaars (rechts op de foto) en haar zusje Sanne uit Boxtel zijn de bofkonten die een hut van maar liefst twee verdiepingen in de achtertuin heeft staan. En ook nog een die ze zelf heeft ontworpen. ,,Mijn papa kan echt álles maken.”

Tjee Fenna, wat een gave hut. Hoe kwam je op het idee deze te ontwerpen? ,,Ik wilde eigenlijk heel graag een boomhut, maar we hebben geen boom in de tuin. Toen zei papa: ‘Als je een tekening maakt van een gewone hut, ga ik die voor je maken.’ Ik heb toen een hut van twee verdiepingen getekend en papa heeft hem gebouwd. Hij bouwt heel veel dingen en repareert campers en caravans. Alles wat hij bouwt moet groot en stevig zijn.”

Al dat hout en die schroeven, zo’n grote hut kost veel geld. Hoe heb je dat betaald? ,,Ik heb geld ingezameld door spulletjes te verkopen en ben regelmatig naar de winkel geweest om lege flessen weg te brengen. Van veel mensen uit de buurt mocht ik lege kratten bier wegbrengen. Het statiegeld mocht ik houden. Hoeveel geld ik opgehaald heb? Honderd euro!”

Hoe ziet de hut eruit? ,,Hij is helemaal van hout, behalve de trap en de schroeven, die zijn van ijzer. Hij is echt heel hoog, hoger dan het hoogste punt van onze garage en bijna net zo hoog als ons huis. En er zit een dakraam in.”

Hoe ga je de hut inrichten? ,,Boven komen een bank en een tafel te staan. Ik wil hem blauw-groen schilderen van binnen en foto’s van Max Verstappen ophangen. Mijn zusje Sanne houdt heel erg van paarden, dus beneden komen vooral paardenposters te hangen.”

Hoe lang wilde je al een eigen hut? ,,Al heel lang. Het is de plek van mijn zusje en mij waarmee we mogen doen wat we willen. Ik wil er spelletjes doen en als het lente is een keer in slapen. Als het regent kunnen we er ook in spelen, want hij is waterdicht. Iedereen zou een hut in de tuin moeten hebben.” (Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Daisy Renders.)